Zou jij jezelf aannemen?

Freek van Kraaikamp’s boek ‘Zou jij jezelf aannemen?’ ligt sinds kort in de (digitale) winkel. Freek is loopbaancoach en columnist bij Intermediair, waar hij artikelen schrijft over solliciteren.

Ik heb het boek gelezen en mocht Freek onlangs interviewen over zijn boek en zijn visie op solliciteren.

Waarom schreef je ‘Zou jij jezelf aannemen?’?

Ik ben lange tijd recruiter geweest, maar op een gegeven moment was ik het hyper-commerciële gedoe zat. Ik haal meer voldoening uit het begeleiden & coachen van werkzoekenden. Ik begon steeds meer te schrijven, en kon uiteindelijk bij Intermediair mijn columns over solliciteren delen. Het besef dat ik mijn visie op solliciteren ook in een boek kon delen, groeide langzamerhand. Ik vond het tijd voor een boek waarin het perspectief anders was: vanuit de werkgever geschreven in plaats van door de ogen van de sollicitant.

Wat is er anders aan dit boek als je het vergelijkt met andere sollicitatieboeken?

Uiteindelijk heb ik een manuscript weten te schrijven waarin ik best hard ben voor werkzoekenden: verwacht van mijn geen zachte aanpak, ik aai geen sollicitanten! Ik heb het geschreven vanuit een HR-hoek. Vanuit frustraties bij werknemer én werkgever. Het boek is confronterend waar het moet en bevat ook opdrachten om mee aan de slag te gaan.

Voor wie is ‘Zou jij jezelf aannemen?’ bedoeld?

Dit boek is geschreven voor mensen die niet van recruiters en gladde praatjes houden, maar ook voor diegenen die niet door hun moeder aangesproken willen worden als het gaat om solliciteren.

 

Je hoort het: dit is geen boek voor watjes! Ik vind het boek een aanrader, aan de hand van levendige (en vaak humoristische) voorbeelden en anekdotes beschrijft Freek van Kraaikamp wat werkzoekenden kunnen doen om zichzelf beter te presenteren op de arbeidsmarkt. Ieder hoofdstuk zit bovendien boordevol bruikbare tips én opdrachten om gelijk mee aan de slag te gaan.

Freek van Kraaikamp, Zou jij jezelf aannemen?, uitgeverij Thema, 128 pagina’s, september 2015. Verkrijgbaar bij Bol.com, www.jezelfaannemen.nl en de reguliere boekhandel.

 

 

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.