WIN: Raad de functies bij deze vacatureteksten!

Eigenlijk wilde ik een artikel schrijven over het opstellen van een goede profieltekst voor je cv. Maar bij het zoeken naar passende vacatureteksten waar die profielen bij zouden passen, kwam ik ernstig veel vage vacatureteksten tegen: slechte omschrijvingen, veel containerbegrippen en algemeen geldende competenties en eigenschappen worden er gevraagd voor nieuwe medewerkers. Tja, schrijf daar dan maar eens een passende motivatiebrief of profieltekst voor! Het artikel over passende profielteksten houden jullie nog te goed, eerst eens kijken wat er van deze competenties gemaakt wordt! Hieronder zie je enkele voorbeelden van profielen en competenties die gebruikt worden in vacatureteksten:

Vacaturetekst nr 1:

vacaturetekst 1

 

 

Hint: het is géén autocoureur.

Vacaturetekst nr 2:

vacaturetekst 3

 

 

 

 

 

 

 

 

Deze is al wat uitgebreider: aan de taakgerichte competenties te zien kun je de functie waarschijnlijk aardig herleiden.

 

Vacaturetekst nr 3:

vacaturetekst 2
 

… maar als je dit op je cv hebt staan, krijg je dan ook een ‘uw profiel past niet bij deze functie’-afwijzing? 

 

Vacaturetekst nr 4:

vacaturetekst 4

 

 

 

 

 

 

 

Extra punten als je de juiste functienaam weet voor deze profielomschrijving (ze hebben er iets moois voor verzonnen).

Raad en win!

winactie-vacatureluursDenk je ze allemaal te weten? Raad de functies bij onderstaande vacatureteksten, stuur je antwoorden naar winnen@vacatureluurs.com vóór dinsdag 9 december en maak kans op een bol.com cadeaubon! Onder de juiste inzendingen verloten we 1 Bol.com cadeaubon van €10,-, de winnaar krijgt 9 december bericht.

Toegegeven; dit zijn geknipte stukjes uit vacatureteksten waar wel een functienaam bij staat en je zelf ook heel goed de competenties bij kunt verzinnen. Toch is het jammer dat er in veel vacatureteksten meer wordt gekeken naar de standaardfunctie-eisen, dan naar wie en wat er echt in het team past (ook een veel gehoorde afwijzing: je past niet in het team). Wat dat betreft kan er een voorbeeld genomen worden aan websites als www.werkenbijcoolblue.nl , die duidelijke taak-, functie- en zelfs werkdagomschrijvingen geven van functies in het bedrijf. Zo wordt de sollicitant ook meer uitgenodigd én uitgedaagd om te solliciteren op een manier die bij het bedrijf past!

Emily Harmsen

Auteur 'Vacatureluurs' , geeft workshops voor werkzoekenden en is oprichter/hoofdredacteur Vacatureluurs.com. Houdt van schrijven en films kijken. Houdt niet van baanloosheid, haaien en ui.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie