copyright vacatureluurs.com

Baanloos? Doe vrijwilligerswerk!

Het wordt aangeraden: ben je werkloos, doe vrijwilligerswerk! Het vergroot je kansen, staat mooi op je CV en je doet ervaring op waarmee je jezelf verrijkt. 

Ik pak het meteen goed aan: ik vertrek 5 juli  met jongeren tussen 14 en 25 jaar naar Oekraïne. Een deel van de groep gaat daar een vakantieweek organiseren voor kinderen uit kansarme gezinnen. Een ander deel gaat klussen aan het gymlokaal van een school; een nieuwe vloer en wanden. We bezoeken een kinderziekenhuis en we gaan langs bij gezinnen die het moeilijk hebben in een land waar de crisis het kwadraat is van bij ons.

 

Je komt daar niet zomaar. Er zitten maanden voorbereiding aan vast. Plannen maken. Sponsors werven. Acties bedenken en organiseren. Samenwerking in de groep stimuleren. Reisschema’s. Overleg met de organisatie in Beregowo Oekraïne. De website bijhouden en zorgen dat-ie gelezen wordt. Overleggen met de 15 anderen wie wat gaat doen.
Ik heb er nu tijd voor. De vacatures om op te reageren zijn toch vaak op. Dat is een geluk bij een ongeluk.

Het andere geluk is dat ik met iets superzinnigs bezig ben. Solliciteren is leuk. Werken aan je toekomst. Op zoek naar die uitdaging die je leven weer in gang gaat zetten. Spannend. Solistisch en eenzaam, dat soms ook wel.

Oekraine vrijwilligerswerk

Samenwerken met jongeren en leeftijdgenoten om zo’n project van de grond te tillen is geweldig. In gesprek raken met elkaar. Contact. Jongeren gemotiveerd zien toegroeien naar een reis, naar een plek waar ze met plezier en waarschijnlijk soms een brok in de keel anderen gaan helpen. Dingen zien die hen en mij waarschijnlijk weer even een andere kijk op het leven en de wereld geven. Bijzondere ervaringen. Spannend! Gaaf om daar deel van uit te kunnen maken. Ik ben superbenieuwd!

“Levert al dat vrijwilligersgezwoeg je dan werkelijk dé baan op?” zul je je als kritische vacatuurder misschien afvragen. Tja, geen flauw idee! Wat ik er wel over kan zeggen is dat dit één van de dingen is die mij leert dat het leven meer is dan solliciteren alleen. Daar leek het namelijk weleens op. Het is lekker om ondertussen ook eens andere kanten op te turen.

 

Doe jij ook vrijwilligerswerk tijdens je baanloosheid? Vacatureluurs wil graag je verhaal horen! Stuur een mailtje naar info@vacatureluurs.com met wat je doet en hoe dat werk je helpt in je zoektocht naar een nieuwe baan.

1 gedachte over “Baanloos? Doe vrijwilligerswerk!”

  1. Pingback: Geen werk, wel vrijwilligerswerk! | JOP Terneuzen helpt Oekraïne

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.