Werken in een ontwikkelingsland: Meet VSO!

Werken in een ontwikkelingsland: een salaris van 9 euro per dag en tóch kom je rijker terug! Dat weten ze bij de Voluntary Service Overseas (VSO) als geen ander. VSO is een internationale ontwikkelingsorganisatie die door duurzame kennisuitwisseling werkt aan een rechtvaardiger wereld zonder armoede. Op aanvraag van lokale organisaties in ontwikkelingslanden zenden zij deskundigen uit die hun kennis en ervaring daar delen. Lokale organisaties kunnen daardoor hun werk effectiever doen. VSO heeft zo’n 400 vacatures per jaar in Afrika en Azië. Momenteel werken er via VSO bijna 100 Nederlanders in 29 landen in Afrika en Azië.

Het mooie van werken in een ontwikkelingsland is, dat je niet alleen andere helpt maar ook jezelf kunt ontwikkelen. Door te leven in een ander klimaat, in een andere cultuur en met verschillende normen en waarden kom je niet alleen te weten hoe anderen leven, maar ook hoe jij in het leven staat. Wil je weten hoe het is om in een ontwikkelingsland te werken, lees dan eens een van de vele reisverslagen op vso.waarbenjij.nu.

Heb je interesse om je kennis te delen en mee te werken aan een wereld zonder armoede? En wil je tijdelijk leven en werken in Afrika of Azië? VSO organiseert een aantal keer per jaar informatiemiddagen. Tijdens deze bijeenkomst kun je presentaties bijwonen over werken in een ontwikkelingsland, de mogelijkheden binnen je vakgebied en de sollicitatieprocedure van VSO. Daarnaast vertellen uitgezonden deskundigen over hun persoonlijke ervaringen en uitdagingen en is er gelegenheid voor specifieke vragen, bijvoorbeeld over praktische en financiële zaken.

De eerste volgende informatiemiddag is op 3 oktober 2015, van 13:00 tot 17:00 in Utrecht. Je kunt je aanmelden via de website van VSO, na aanmelding ontvang je een bevestiging en een routebeschrijving.

 

Heb je gewerkt in een ontwikkelingsland? Wat was jouw ervaring? Stuur een e-mail naar info@vacatureluurs.com en wie weet verschijnt jouw verhaal wel op de website!

Vacatureluurs

Vacatureluurs.com is een platform voor werkzoekenden: je vindt er sollicitatietips en sollicitatiehumor maar ook netwerk-events en netwerkorganisaties. Het boek Vacatureluurs lis nu te koop!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie