Werkcafé Live! 11 mei 2015

Op 11 mei vond in Rotterdam weer een Werkcafé Live plaats. Bianca ging erheen, ze maakte voor Vacatureluurs.com een verslag van het event.

We begonnen met het Wereldcafé. Dit was een inspiratiesessie, waarin we zelf aan de gang gingen. Aan de hand van een stelling (onze tafel had de stelling: werkzoekenden moeten passend werk accepteren) werd er in ons groepje gediscussieerd. Het nummer van je tafel (even of oneven) bepaalde of je het met de stelling eens was of oneens. Wij hadden een even nummer dus moesten argumenten verzinnen waarom deze stelling klopte. Daarna werd er voor de zaal door de een vertegenwoordiger van de tafels gedebatteerd en het standpunt verdedigd. Dit zorgde voor veel applaus en gelach en was interessant om te doen, zeker omdat wij aan onze tafel het eigenlijkniet met de stelling eens waren dus ging dat erg tegen ons gevoel in.

Workshop Improviseren en Solliciteren – Tessa Faber

Links Bianca, rechts TessaOm 14:30 begon voor mij de eerste workshop. Ik had gekozen voor de workshop Improviseren & Solliciteren van Tessa Faber. Deze workshop was in één woord geweldig en echte aanrader. Ik zal proberen een indruk te geven maar ik vind dat het geschreven woord eigenlijk geen recht doet aan deze workshop. Dit komt omdat het erg visueel was en dat je om het goed te kunnen begrijpen, het mee moet maken. Het gaat er letterlijk om wat er gebeurt als je loslaat en inspeelt op wat er gebeurt.

We moesten bijvoorbeeld “koppig”zijn door met tegenstellingen te reageren op wat Tessa deed en zei. Als zij nee zei dan moesten wij ja zeggen, als zij hond zei moesten wij miauwen en als zij zei lopen dan moesten wij stilstaan en dat dan ook weer andersom en steeds sneller. Een denkbeeldige bal naar je medecursisten gooien terwijl we in een cirkel stonden en dan opeens van richting veranderen zonder dat te melden.

Later gingen we groepjes vormen van 2 of 3 en dan soort van netwerken om te ontdekken wat we met elkaar gemeen hadden, en daar konden dan weer subcategorieën uit ontstaan. Het was vooral heel bevrijdend om uit je comfortzone te stappen. We hadden geluk met de locatie want de workshop werd op het dakterras gegeven en het zonnetje scheen lekker.

Ik wil zeker nog een keer deze workshop volgen omdat in sollicitatiegesprekken ook onverwachte dingen en/of vragen kunnen komen en eigenlijk was een uurtje tekort. Ik heb Tessa later nog gesproken en zij gaf aan deze workshop nog verder uit te werken dus er zal zeker een vervolg komen.

Workshop de Malle Molen van het Leven – Francois Reijnders

Mijn 2e workshop begon om 16:00 uur. Ik had gekozen voor de workshop De Malle Molen van het Leven van Francois Reijnders. Dit was best wel een emotionele en indrukwekkende workshop. Francois heeft altijd hard en met passie gewerkt, in loondienst en later als ondernemer. In 2008 ging het mis. Bij een onderneming die hij had overgenomen, bleken “lijken”in de kast te zitten. Hij raakte zijn vermogen kwijt, hij werd ziek (darmkanker) en later kreeg zijn vrouw een hersentumor, ze overleed korte tijd later.

Ook kwam hij er achter dat zijn vader niet zijn biologische vader was. Hij heeft door zijn verhaal laten horen laten zien dat je nooit moet opgeven en dat alles wat er gebeurt, dat dat met een reden gebeurt. Er komt altijd wel wat op je pad, wat voor jou bestemd is. Hij heeft de kanker overwonnen en is een nieuwe vrouw in zijn leven tegengekomen. Ook al is hij nu gepensioneerd, heeft hij een soort van spiritueel boek geschreven en binnenkort komt er een nieuw boek uit: “1096 dagen”, waarin in hij deze periode uitgebreid beschrijft.

Ik vond het een inspirerende en bevlogen workshop en ook deze raad ik van harte aan. Of lees op zijn minst het boek van Francois want je leert er een hoop van. Zeker omdat het voor ons werkzoekenden ook niet altijd makkelijk is en opgeven vaak makkelijker lijkt. Ik ben er net als Francois van overtuigd dat als er nu misschien iets niet in zit voor je dat het dan misschien niet voor jou bestemd is en dat er iets beters op je pad kan komen.

Dus Geef Nooit Op!!!

 

Bianca van Ardenne

 

Werkcafé Live vindt iedere maand plaats in Rotterdam, Utrecht en Den Haag. Je kunt je kosteloos aanmelden voor de workshops die ze er geven. Kijk voor het programma en de data op de websites van de betreffende afdelingen:

 

Rotterdam: http://rotterdam.werkcafe.nl

Den Haag: http://denhaag.werkcafe.nl

Utrecht: http://utrecht.werkcafe.nl

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.