Werkbezoekdag 2014

Op donderdag 11 december vindt de tweede editie van Werkbezoekdag plaats. Bedrijven en organisaties die meedoen, kunnen die dag samen met hun personeel werkzoekenden uitnodigen. Werkzoekenden kunnen op hun beurt aangeven bij wat voor een soort bedrijf of instelling en in welke regio zij graag op bezoek zouden willen. Je kunt dit via de website www.werkbezoekdag.nl bekend maken of op twitter via #Werkbezoekdag.

Het startsein van de Nationale Werkbezoek Dag in Nederland wordt donderdag 11 december om 9.30 gegeven in het Netwerkcafé, Kerketuinen 2, Den Haag. Tijdens dit evenement spreken onder meer voormalig generaal van de Landmacht Hans Couzy en initiatiefnemer Ton Wilthagen:  “Doel van de Nationale Werkbezoek Dag is dat werkzoekenden op een positieve manier contacten leggen en informatieve gesprekken voeren binnen bedrijven en publieke instellingen. De organisatie kan zich op haar beurt presenteren aan de buitenwereld.”  De Vlaamse Dienst voor Arbeidsbemiddeling (VDAB) en Beroepsopleiding organiseert op dezelfde dag een Vlaamse Werkbezoek dag. Een internationale Werkbezoekdag dus…

Waar kun je onder andere terecht voor een bezoek?

Op de website werkbezoekdag.nl vind je in het menu Bedrijven een overzicht van de bedrijven die meedoen aan Werkbezoekdag. Zo kun je bij OrangeP langs in Etten-Leur, een overkoepelende organisatie voor een aantal succesvolle webshops, en bij VakmanNu in Utrecht; een kennis- en opleidingscentrum die vakmensen schoolt en bemiddelt. Tilburg University nodigt werkzoekenden uit om op diverse afdelingen kennis te maken met het bedrijf.

Frame BV in Bavel biedt een leuke workshop aan voor werkzoekenden die voor, na of in plaats van een netwerkgesprek willen leren Netwerken via LinkedIn. Geen vacatures dus, wél handige skills om in te zetten in je zoektocht naar nieuw werk!

Kijk op werkbezoekdag.nl voor deelnemende bedrijven, of neem zelf initiatief!

Zou je een kijkje willen nemen bij een bedrijf bij jou in de buurt? Stuur ze een mail met de vraag of ze mee (willen) doen met Werkbezoekdag, verwijs ze naar de website www.werkbezoekdag.nl. Je weet maar nooit; misschien kennen ze het niet

Let even op: stap niet zomaar een bedrijf binnen, maar meld je vantevoren even aan via het e-mailadres dat ze opgeven zodat er rekening gehouden kan worden met je komst.

 Meer informatie

www.werkbezoekdag.nl

De Twitter & Instagram hashtag voor de Nationale Werkbezoekdag in Nederland is #Werkbezoekdag. In Vlaanderen is het #WerkbezoekdagBE.

 

Verslaggever Suzanne gaat op Werkbezoekdag naar Tilburg University, hoofdredacteur Emily is aanwezig tijdens Netwerkcafé Den Haag, waar het startsein gegeven wordt door Ton Wilthagen. Ga jij ook een bedrijf bezoeken? Stuur je ervaring met Werkbezoekdag op naar info@vacatureluurs.com. 

Vacatureluurs

Vacatureluurs.com is een platform voor werkzoekenden: je vindt er sollicitatietips en sollicitatiehumor maar ook netwerk-events en netwerkorganisaties. Het boek Vacatureluurs lis nu te koop!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie