Werk vinden met Social Media – Boekreview

werk vinden met social media aaltje vincent‘Werk vinden met Social Media – De nieuwe manier van solliciteren’ van Aaltje Vincent is een boek voor werkzoekenden die LinkedIn, Twitter en andere social media willen gebruiken in hun zoektocht naar een nieuwe baan. Want voor het vinden van een (nieuwe) baan zijn social media onmisbaar!

 

Waarom zou je solliciteren via social media? Dat wordt al snel duidelijk gemaakt: het merendeel van de vacatures wordt tegenwoordig via recruitment op social media vervuld. In 9 hoofdstukken wordt de lezer geïnformeerd over de werkwijze van recruitment via social media, hoe je jouw persoonlijke arbeidsmarkt in kaart kunt brengen op LinkedIn (een social media-must voor werkzoekers in ieder vakgebied!), en hoe je via LinkedIn, Twitter, Facebook en zelfs Hyves vacatures kunt vinden en jezelf het beste kunt profileren.

Zeker voor werkzoekenden die het moeilijk vinden om zichzelf online te profileren en niet precies weten wat ze met LinkedIn of Twitter ‘zouden moeten doen’, is dit een aan te raden boek. Maar ook voor ervaren social mediagebruikers is ‘Werk vinden met social media’ een goede handleiding om te gebruiken bij het optimaliseren van je online profielen. Zeker de aangeraden keywords en zoekstrategieën voor Google en LinkedIn zijn de moeite waard om naast je toetsenbord te leggen als je online solliciteert!

Aaltje Vincent is een expert in jobmarketing en trainer van werkzoekers en loopbaancoaches. Ze schreef meerdere boeken over jobmarketing en solliciteren via social media. Op Twitter en Facebook is ze erg actief en post ze regelmatig handige tips en links voor werkzoekenden.

 

winactie vacatureluurs

Win een door Aaltje Vincent gesigneerd exemplaar van ‘Werk vinden met social media’! Hoe? Hou onze facebookpagina in de gaten!

Emily Harmsen

Auteur 'Vacatureluurs' , geeft workshops voor werkzoekenden en is oprichter/hoofdredacteur Vacatureluurs.com. Houdt van schrijven en films kijken. Houdt niet van baanloosheid, haaien en ui.

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. 5 september 2014

    […] vind ik er dus van? Ja, topboek! Net als ‘Werk vinden met social media’ goed geschreven, het biedt heldere tips en praktische oplossingen. Het Grote Sollicitatiewerkboek […]

Geef een reactie