Werk vinden in het buitenland

Hoe kun je werk vinden in het buitenland?

Als je wéér een maand van afwijzingen achter de rug hebt, heb je er vast al eens aan gedacht: werken in het buitenland. Zouden er vacatures zijn in je vakgebied? Kun je daar misschien wél aan de bak en doorgroeien? Ook als je geen concrete plannen hebt om te emigreren, kan een onderzoek naar het werken in een ander land de moeite waard zijn. Omdat je dan op z’n minst iets opsteekt over hoe het er buiten Nederland aan toe gaat…

Waar begin je mee?

Oriëntatie kun je doen op verschillende manieren: blogs lezen, beurzen bezoeken, kranten lezen en emigranten ondervragen onder andere. Op de pagina Werken in het Buitenland staan een boel tips op een rijtje voor je.

Er zijn ook events waar je informatie kunt krijgen over (vrijwilligers)werk in het buitenland. Ook hier kun je veel informatie krijgen, vaak van mensen die in het buitenland werken of hebben gewerkt. Binnenkort zijn er een aantal events op dit gebied:

Vacatures vinden in het buitenland

Natuurlijk kun je vacatures in het buitenland vinden door in Nederlandse vacaturebanken te zoeken naar functies in een bepaald land of continent. Maar ook dan zul je veel dubbele en spook-vacatures tegenkomen. De beste manier om vacatures te vinden in het buitenland: zoek bij de bron. Buitenlandse nieuwssites en kranten/tijdschriften zijn je beste bronnen voor de mogelijkheden in je vakgebied. Groei in Frankrijk in [industrie]? Check de bedrijven die genoemd worden in het nieuwsartikel op vacatures. Maak ook connecties met mensen die bij het bedrijf werken waar jij graag aan de slag wilt. Handig, want die weten de vacatures én hoe je in dat land/bedrijf moet solliciteren.

 

Wetten en regelgeving

Zomaar even emigreren: niet verstandig. Je zult met allerlei (andere) wetten en regelgeving te maken krijgen in het buitenland. Lees daarom ook goed de regels die er gelden in het land en de informatie die de Nederlandse overheid biedt op dit gebied.

 

Om verder te lezen:

‘Emigreren doe je niet zomaar’- Werkblad Magazine

waarbenjij.nu – Blogs van (Nederlandse) reizigers in het buitenland

 

 

Vacatureluurs

Vacatureluurs.com is een platform voor werkzoekenden: je vindt er sollicitatietips en sollicitatiehumor maar ook netwerk-events en netwerkorganisaties. Het boek Vacatureluurs lis nu te koop!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie