Met een website als cv geef je je online persoonlijkheid een platform; hiermee ben je goed vindbaar voor recruiters en werkgevers, en door relevante informatie te delen geef je aan dat je ondanks je baanloosheid nog wel actief bent in je vakgebied en in het vinden van een nieuwe baan.
Natuurlijk zijn er ook (vacature)sites waar je je profiel als werkzoekende op kwijt kunt, maar een eigen website geeft je meer vrijheid in het ontwerp en de inhoud, en komt professioneler over. Heb je ook interesse om regelmatig nieuwe artikelen te publiceren, kijk dan ook even op de pagina Bloggen voor Werkzoekenden voor tips!
Om je inspiratie te geven je eigen cv-website te maken, zetten we een aantal voorbeelden en tips op een rijtje.
Liugle.com – Een van de creatiefste online cv’s: het ziet eruit als een Google resultatenpagina! Zoveel creativiteit is misschien niet voor iedereen weggelegd, maar het is wel een mooi voorbeeld van een ludiek, creatief én overzichtelijk online cv.
MarcJanssen. – Echt een goede voorbeeld-site van een communicatiespecialist! Leest als een presentatie, overzichtelijk en representatief.
MerijnvanRossum.nl – Laat goed zien hoe belangrijk het is om actief te zijn in je vakgebied, ondanks dat je er geen baan in hebt: actuele nieuwsberichten over een relevant project en een Twitter-tijdlijn die laat zien dat hij met vakspecifieke issues bezig is.
HelpNiekuitdeWW.nl – Binnen een dag lag de website plat wegens alle publiciteit voor deze website, laten we hopen dat Niek er een baan aan over heeft gehouden…
Elinezoektwerk.nl – De meest bekende cv-website waarschijnlijk: Eline had als doel binnen 75 dagen een nieuwe baan te vinden, dat is haar gelukt dankzij een groots opgezette mediacampagne.
Gerritzoektwerk.nl – Gerrit heeft het anders aangepakt: hij heeft zijn werkervaring en kennis per pagina ingedeeld. Oordeel zelf of je dit een voor- of nadeel vindt!
Leuk artikel. Aangenaam verrassend dat mijn site als één van de voorbeelden genoemd wordt.
Zouden er ook sites zijn van mensen die graag van baan naar baan willen? Hoe promoot je je zelf zonder dat je werkgever direct weet dat je graag weg wilt?
Interessante vraag! Die sites zullen er vast zijn, maar als het slimme mensen zijn, vermelden ze niets over een eventuele wens te vertrekken. Oftewel: die sites zijn niet als zodanig te ontdekken…
Lijkt me inderdaad wel een interessante voor jullie :).
Hoe profileer je je op LinkedIn, Twitter e.d. zodat rekruiters je kunnen vinden, maar je huidige werkgever niet :)
Misschien kun je je profiel zó interessant maken, dat je baas verbaasd is om te zien wat je in huis denkt te hebben en metéén met je in gesprek wil om dat vorm te gaan geven binnen of buiten je huidige functie. Er zou zómaar een nieuwe(interessantere) baan kunnen ontstaan.
Pingback: In de schijnwerpers | Michel ten Hoove
Niek ‘doet het weer’ zag ik :)
Pingback: Mijn nieuwe uitdaging deel 13 – Afwijzing | Mijn uitdaging
Pingback: 4 voorbeelden van website-cv's
Pingback: Cv website maken? Handleiding, voorbeelden en templates - xel academy
Pingback: viagra