Website cv – Voorbeelden en tips!

Met een website als cv geef je je online persoonlijkheid een platform; hiermee ben je goed vindbaar voor recruiters en werkgevers, en door relevante informatie te delen  geef je aan dat je ondanks je baanloosheid nog wel actief bent in je vakgebied en in het vinden van een nieuwe baan.

Natuurlijk zijn er ook (vacature)sites waar je je profiel als werkzoekende op kwijt kunt, maar een eigen website geeft je meer vrijheid in het ontwerp en de inhoud, en komt professioneler over. Heb je ook interesse om regelmatig nieuwe artikelen te publiceren, kijk dan ook even op de pagina Bloggen voor Werkzoekenden voor tips!

Om je inspiratie te geven je eigen cv-website te maken, zetten we een aantal voorbeelden en tips op een rijtje. google results resume

Liugle.com – Een van de creatiefste online cv’s: het ziet eruit als een Google resultatenpagina! Zoveel creativiteit is misschien niet voor iedereen weggelegd, maar het is wel een mooi voorbeeld van een ludiek, creatief én overzichtelijk online cv.

MarcJanssen. – Echt een goede voorbeeld-site van een communicatiespecialist! Leest als een presentatie, overzichtelijk en representatief.

MerijnvanRossum.nl – Laat goed zien hoe belangrijk het is om actief te zijn in je vakgebied, ondanks dat je er geen baan in hebt: actuele nieuwsberichten over een relevant project en een Twitter-tijdlijn die laat zien dat hij met vakspecifieke issues bezig is.

HelpNiekuitdeWW.nl – Binnen een dag lag de website plat wegens alle publiciteit voor deze website, laten we hopen dat Niek er een baan aan over heeft gehouden…

Elinezoektwerk.nl – De meest bekende cv-website waarschijnlijk: Eline had als doel binnen 75 dagen een nieuwe baan te vinden, dat is haar gelukt dankzij een groots opgezette mediacampagne.

Gerritzoektwerk.nl – Gerrit heeft het anders aangepakt: hij heeft zijn werkervaring en kennis per pagina ingedeeld. Oordeel zelf of je dit een voor- of nadeel vindt!

Tips voor het maken van een cv-website lees je hier.

11 gedachten over “Website cv – Voorbeelden en tips!”

   1. Lijkt me inderdaad wel een interessante voor jullie :).
    Hoe profileer je je op LinkedIn, Twitter e.d. zodat rekruiters je kunnen vinden, maar je huidige werkgever niet :)

    1. Misschien kun je je profiel zó interessant maken, dat je baas verbaasd is om te zien wat je in huis denkt te hebben en metéén met je in gesprek wil om dat vorm te gaan geven binnen of buiten je huidige functie. Er zou zómaar een nieuwe(interessantere) baan kunnen ontstaan.

 1. Pingback: In de schijnwerpers | Michel ten Hoove

 2. Pingback: Mijn nieuwe uitdaging deel 13 – Afwijzing | Mijn uitdaging

 3. Pingback: 4 voorbeelden van website-cv's

 4. Pingback: Cv website maken? Handleiding, voorbeelden en templates - xel academy

 5. Pingback: viagra

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.