Wat kan het arbeidsbureau voor u doen?

Even terug in de tijd met dit reclamefilmpje van het Arbeidsbureau… ‘De stoep warm houden, dat heeft zin!’

Het geeft ook een goede stelling voor een discussie:

wat vind jij dat ‘het Arbeidsbureau’ (UWV, overheid) voor jou als werkloze zouden moeten doen?

Heb je liever dat ze zich alleen bezig houden met het verstrekken van de uitkering en het handhaven van de regels, of zou je veel liever een intensieve samenwerking aangaan?

 

Met dank aan Jobrunners in Rijswijk die dit filmpje op Twitter deelden:

Vacatureluurs

Vacatureluurs.com is een platform voor werkzoekenden: je vindt er sollicitatietips en sollicitatiehumor maar ook netwerk-events en netwerkorganisaties. Het boek Vacatureluurs lis nu te koop!

Dit vind je misschien ook leuk...

1 reactie

  1. Karin schreef:

    Enige tijd geleden heb ik mij als werkloze, maar NIET-uitkeringsgerechtigde, gemeld bij het UWV met de mededeling dat ik werk zocht. Ik, argeloze werkloze die echt dacht dat het UWV daar wellicht iets in kon betekenen voor mij. Toen eenmaal bij de dienstdoende medewerker duidelijk werd (dat kostte wat tijd, ja) dat ik dus GEEN UITKERING “geniet” maar in plaats daarvan gedwongen mijn spaarcentjes opsoupeer, was de reactie nog nèt niet – maar het scheelde niet veel – “wat komt u hier eigenlijk doen?”

    Tsja. Zoals mijn voormalige docent arbeidsovereenkomstenrecht destijds al zei: “GAK, CWI, UWV – of verzint u zelf maar een nòg passender drieletter-woord”…

Geef een reactie