Verslaggevers gezocht!

Ben je werkzoekend, bezoek je wel eens carrièrebeurzen, cv-workshops en netwerkbijeenkomsten (of zou je dit wel willen) en hou je van schrijven?

Vacatureluurs is op zoek naar verslaggevers!

Regelmatig komen er leuke uitnodigingen binnen voor workshops, beurzen en andere events voor werkzoekenden maar helaas: de redactie kan niet altijd aanwezig zijn op een event. Zou jij het leuk vinden om als vaste verslaggever van Vacatureluurs af en toe (maximaal 2 keer per maand) zo’n activiteit te bezoeken en er verslag van te doen? Dan zijn we op zoek naar jou!*

De pluspunten:

  • Deze events zijn vaak uitstekende gelegenheden om je netwerk te vergroten en je sollicitatieskills te verbeteren.
  • De activiteiten zijn (meestal) als geldige sollicitatieactiviteit op te geven bij het UWV.
  • Uitstekende gelegenheid om je schrijftalent tentoon te stellen! Heb je een eigen (werkzoek)blog dan zetten we die uiteraard in de auteursgegevens erbij.
  • Een enkele keer kan het voorkomen dat we vragen of je een event bezoekt buiten je woonplaats, je reiskosten worden dan vergoed.
  • We hebben nog wel eens een online vergadering (Google Hangout) met de redactie, een enkele keer vergaderen we op locatie (Rotterdam/Utrecht). Ook dan ben je van harte welkom!

Wat vragen we van een verslaggever?

  • Een actieve houding en goede communicatie – Als je aangeeft dat je naar een event gaat en er verslag van wilt doen, verwachten we dat verslag binnen een paar dagen.
  • Kritiek weten te aanvaarden én feedback durven geven – Het gebeurt zelden dat een artikel zonder na te kijken wordt gepubliceerd, ook maken we elkaar attent op spel-  en tikfouten en worden artikelen getoetst aan de mission statement.

Wie zijn er geschikt als verslaggever?

Vacatuurders! Dat zijn mensen die baanloos en/of actief werkzoekend zijn (op zoek naar een baan of eigen onderneming!), in de bijstand zitten of een Wajong-uitkering krijgen. Ervaring met bloggen en/of social media hoeft niet per sé, al is het een pluspunt wanneer we je schrijfstijl online of offline kunnen bewonderen! Je hoeft niet in een bepaalde regio te wonen om in aanmerking te komen voor de functie, we communiceren voornamelijk via e-mail en telefoon.

Wat krijg je ervoor terug?

  • Indien je minimaal 2 maanden regelmatig actief bent in het meewerken aan Vacatureluurs.com; een interessante referentie op je cv. Vacatureluurs heeft duizenden lezers, volgers en fans, en dat aantal groeit hard! Een doel is dan ook om zoveel mogelijk vacatuurders een positievere blik op de zoektocht naar werk te blijven geven. Hoe leuk is het om medeverantwoordelijk zijn daarvoor? Heel leuk!
  • Wil je zelf een blog beginnen of je eigen blog nog meer onder de aandacht brengen dan kan dit een uitstekende springplank zijn! We helpen je dan ook graag met wat extra aandacht:)

Heb je interesse? Stuur dan een mailtje met een korte motivatie naar info@vacatureluurs.com!

Lijkt dit je leuk? Reageer dan vóór woensdag 22 oktober 2014 via e-mail: info@vacatureluurs.com. Schrijf een korte motivatie en vergeet vooral niet je regio en contactgegevens te vermelden.

Wie weet word jij binnenkort onze nieuwste verslaggever!

 

*Wil je eenmalig een verslag van een door jou bezochte activiteit delen op vacatureluurs.com, dan ben je ook van harte welkom om te reageren.

1 reactie op “Verslaggevers gezocht!”

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.