Supersnel je cv aanpassen – 7 tips

SUPERSNEL-je-cv-aanpassen

Je ziet een geweldige vacature langskomen, uiterste reactiedatum: vandaag! Je wilt je cv zo snel mogelijk opsturen met je reactie… Ai. Je was er nog niet aan toegekomen om hem op te poetsen! Wat nu?

Ik stuitte op een lijst met 42 tips. Tsjonge, dat zijn er veel. Wil je hiermee aan de slag dan ben je volgende week nog bezig. Daarom heb ik ze voor je doorgelezen en de zeven tips waar je snel iets aan hebt voor je samengevat.

Ready? Set? Go!

Onderstaande tips kun je doornemen nadat je eerst even gecheckt hebt of alle informatie op je cv up-to-date is. Laatste werkervaring en opleidingen erop? Niet stiekem verhuisd na de vorige update? Ok dan.

1. Vat je werkervaring samen (10 minuten)
Start je cv met een profielomschrijving en vat daarin je werkervaring samen in een paar korte zinnen. Welk thema komt terug in alles wat je gedaan hebt?

2. Voeg onbetaald werk toe (5 minuten)
Doe je vrijwilligerswerk? Zit je bij een (relevante) vereniging? Onderhoud je de goedlopende Facebookpagina van het bedrijf van je partner? Geef het een plekje op je cv.

3. Gebruik concrete werkwoorden (5 minuten)
Scan door je cv op vage woorden als ‘managen’ en vervang waar mogelijk door actieve werkwoorden als ‘produceren’ en ‘opstarten’.

4. Haal alle rommel eruit (3 minuten)
Is het niet relevant? Haal het weg. Ja, ook wandelen op de hei met de hond.

5. Voeg AL je contactinformatie toe (5 minuten)
Dus ook je mailadres, telefoonnummer, website, Linkedinprofiel en Twitterprofiel.

6. Spellcheck (5 minuten)
Doe het grondig. Ik heb veel cv’s doorgelezen de afgelopen jaren en ik – taalpietlut – ben er zelden eentje tegengekomen zonder enige taalfout. Bel je sollicitatiebuddy op voor een spoed-dubbelcheck!

7. Giet het in een template (10 minuten)
Ben je geen design-held, giet je cv dan in een gratis template. Er zijn er genoeg te vinden en gratis te downloaden, zoals deze zeven. Zo ziet je cv er zonder moeite netjes uit. Even opslaan als pdf en er kan ook niets meer fout gaan met de layout na het versturen.

Heb je de smaak te pakken en ga je binnenkort een hele middag zitten voor het perfecte cv? Bekijk dan hier alle andere cv-tips op Vacatureluurs.

Gast

Op Vacatureluurs.com kan je (anoniem) je verhaal of anekdote plaatsen, zodat je identiteit geheim blijft voor (potentiele) werkgevers. Wil jij ook een artikel (anoniem) plaatsen op de website? Mail dan naar info@vacatureluurs.com!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie