creatieve cv

Redenen om voor een creatieve cv te gaan:

  • Je wilt een functie in de grafische sector, of in sales, marketing of social media. Een standaard cv kán hier eigenlijk niet, je moet opvallen en/of je stijl van werken laten zien. Zie het als een toevoeging van je portfolio. Zeker voor (social media) marketeers is een goede online presence essentieel.
  • Je standaard cv laat niet goed zien wat jouw sterke punten zijn, en je wilt bepaalde kennis en ervaringen meer laten opvallen. Je wilt je pluspunten zo positief mogelijk over laten komen.

 

interactive resumeCreatieve cv’s zijn er in allerlei soorten en maten, ze kunnen digitaal zijn of juist tastbaar (en soms zelfs eetbaar!). Diegenen werkzaam in de grafische sector hebben vaak al wel een digitale cv in de vorm van een portfoliowebsite, infographic oid. Daar zijn ze nou eenmaal creatief voor! Ben je niet zo creatief aangelegd, en wil je vooral om reden #2 een opvallende en creatieve cv, dan kan je die laten maken. Hier volgen een aantal websites die je daarbij kunnen helpen (en de prijzen daarvan).

Voor een standaard én een creatieve cv geldt: zet jezelf niet neer als de beste werkzoekende! De focus van je cv moet blijven liggen op je ervaring, kennis en kunde. Maar hóe je dat verpakt, dat is aan jou.

Creatieve cv voorbeelden en links

Er zijn een aantal goede websites die mooie creatieve cv’s maken van de door jou ingevoerde gegevens, dit zijn de beste:

  • Vizualize.me – Infographics cv, inloggen bij LinkedIn zorgt voor automatische invoer van je gegevens, direct klaar. (gratis!)
  • Fribly.com – PDF template voor een creatieve cv (gratis!)
  • Kinzaa.com – Infographics, Facebookconnectie mogelijk, direct klaar. (gratis!)

Alleen inspiratie nodig?  Check het Pinboard Creatieve cv’s van Vacatureluurs.com

Meer weten over creatief solliciteren? Kijk op de pagina creatief solliciteren.

Een goede sollicitatiebrief schrijven bij je cv? Kijk hier voor tips, voorbeelden en links over het maken van een goede sollicitatiebrief.