curriculum vitae – creatief of juist standaard?

cv voorbeeld teletekstPinterestboards, websites, infographics, chocolade (!), tijdschriften, noem maar op: alle soorten media worden gebruikt om de werkzoekende op te laten vallen in de steeds maar groeiende stapel sollicitaties. Maar hoe maak je zo’n creatieve cv? En is een creatieve cv eigenlijk wel nodig? Vacatureluurs zet het op een rijtje voor je, en heeft handige links geplaatst als je hulp nodig hebt bij het maken van een onweerstaanbaar cv. Kijk ook op het Pinterestboard Creatieve cv’s van Vacatureluurs.com!

Gouden regels bij het maken van je cv:

  • Maak ‘m niet langer dan 4 pagina’s. In 6 seconden beslist een recruiter of je cv interessant genoeg is. Het wordt gewoon echt niet uitgebreid gelezen!
  • Stick to the facts. Vertel niet te veel. Functies, data, relevante opleidingen/cursussen, projectresultaten is wat ze willen zien. Niet je hele autobiografie.
  • Dat gat op je cv? Niemand wil lezen dat jij niets met die tijd hebt gedaan. Wees eerlijk, maar niet té eerlijk. Ziek geweest? Vertel dat je aan je herstel hebt gewerkt. Ontslagen? Vertel dat je in die periode cursussen hebt gevolgd, vrijwilligerswerk hebt gedaan, een blog bent begonnen, de carrière van je partner voor hebt laten gaan en het gezin hebt gemanaged! 

Standaard curriculum vitae

Redenen om voor een standaard cv te gaan:

  • curriculum vitae - voorbeeld standaard cv vacatureluursRecruiters en intercedenten van uitzendbureaus zitten vaak niet te wachten op een prachtig uitziende infographic of chocolade cv. Zij willen gewoon weten wat je voor kennis en werkervaring in huis hebt, en trekken daar hun conclusies uit.
  • Heeft de functie of het bedrijf waar je solliciteert niets met grafisch ontwerp, social media, sales of marketing te maken, dan voldoet een standaard cv. Om dezelfde reden als hierboven. Wél kan je overwegen om bij een zeer uitgebreid cv een voorblad te maken met een samenvatting/opsomming van je kennis en ervaring. Dat kan voor de lezer een hulpmiddel zijn!

Standaard cv voorbeelden en links

Creatief curriculum vitae

Redenen om voor een creatief cv te gaan:

  • ceatieve cv vacatureluursCreatieve functie, creatieve cv. Je wilt een functie in de grafische sector als bijvoorbeeld webdesigner, of in sales, marketing of social media. Een standaard cv kán hier eigenlijk niet, je moet opvallen en/of je stijl van werken laten zien, jezelf verkopen. Zie het als een toevoeging van je portfolio. Zeker voor (social media) marketeers is een goede online presence essentieel.
  • Je standaard cv laat niet goed zien wat jouw sterke punten zijn, en je wilt bepaalde kennis en ervaringen meer laten opvallen. Je wilt je pluspunten zo positief mogelijk over laten komen.

Creatief cv voorbeelden en links

 

Kijk hier voor tips, voorbeelden en links over het maken van een goede sollicitatiebrief.

1 gedachte over “curriculum vitae – creatief of juist standaard?”

  1. Pingback: Cv 2.0: De best bekeken cv’s op HI-RE

Reacties zijn gesloten.