Sollicitatiegesprekken doe je zo – Boekrecensie (WIN!)

Sollicitatiegesprekken doe je zo – Aaltje Vincent

Unieboek Het Spectrum, 2015 – 160 pagina’s

Volg je Vacatureluurs al langer, dan weet je dat we vaker boeken recenseren die voor werkzoekenden van belang kunnen zijn in de zoektocht naar nieuw werk. Deze keer:

Sollicitatiegesprekken doe je zo van loopbaanexpert Aaltje Vincent. We zijn wel wat strenge woorden gewend van Aaltje: ze schreef eerder onder ander Het Grote Sollicitatiewerkboek en Werk vinden met social media. Beiden favoriet vanwege de heldere taal en duidelijke opdrachten. Jij dacht even leuk een sollicitatieboek te lezen? Mis: je wordt altijd geacht huiswerkopdrachten te maken of aantekeningen! Je voelt je ook net zo schuldig als je het huiswerk niet maakt maar wel verder leest… Zo ook in Sollicitatiegesprekken doe je zo, dus neem de tijd om dit boek door te nemen voordat je een afspraak maakt voor een sollicitatiegesprek.  sollicitatiegesprekken-doe-je-zo-aaltje-vincent-tn

Sollicitatiegesprekken doe je zo is geen dikke pil: 160 pagina’s in een paperback, dat voelt lekker licht. Enige nadeel is de lettergrootte, die wel wat groter had gemogen. Voor de e-readers onder u wellicht te omzeilen. Handig is, dat er veel QR-codes instaan die verwijzen naar de url’s die genoemd worden in het boek. Door de duidelijke illustraties en bijgevoegde artikelen worden de woorden nog eens kracht bijgezet.

Het beste van Sollicitatiegesprekken doe je zo: de 8 cases van werkgevers die een goed voorbeeld geven van hoe een gesprek voor een functie tot stand komt. Van de uitnodiging tot aan het contract, inclusief tips voor sollicitanten. Enorm handig als je een idee wilt hebben hoe een sollicitatieprocedure er voor een werkgever uit ziet.

You’ve done it again Aaltje. Dit boek is het beste compacte boek voor sollicitatiegesprekken dat er is.

Sollicitatiegesprekken doe je zo is verkrijgbaar bij de boekhandel, Bol.com (ook als ebook) en Managementboek.nl.

winactie-vacatureluurs-150x150Een exemplaar van Sollicitatiegesprekken doe je zo winnen? Stuur een e-mail met jouw openingszin voor een sollicitatiegesprek naar winnen@vacatureluurs.com. Je kunt je openingszin tot en met  maandag 11 januari 2016 insturen. De winnaar van het boek ontvangt 12 januari bericht. 

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.