Pilot ‘Innovatiebanen’ van start voor 100 werkzoekenden

Pilot van Stichting Innovatiebanen biedt WW-ers de kans om binnen 4 maanden aan het werk te komen

Vanaf 1 oktober 2016 krijgen 100 werkzoekenden met een WW-uitkering de kans om mee te doen aan de pilot InnovatieBanen. Het idee is dat de werkzoekende zijn volgende baan zelf creëert door bij een werkgever aan te tonen hoe hij extra omzet kan genereren of kosten besparen.

Innovatiebaan: een nieuwe baan creëren

Werkzoekenden die weten wat ze te bieden hebben, welke persoonlijke kwaliteiten van waarde kunnen zijn voor een werkgever, worden door een Intermediair van de Stichting InnovatieBanen begeleid in het neerleggen van een voorstel waarmee een bedrijf of instelling winst kan maken of kosten kan besparen. Van de werkgever wordt gevraagd de werkzoekende de kans te geven om zijn voorstel uit te voeren. Als het plan goed uitpakt en een positief resultaat laat zien, biedt de werkgever en baan aan. Op deze manier ontstaat een InnovatieBaan: een baan die gecreëerd wordt door de werkzoekende zelf.

De pilot duurt 1 jaar en wordt gemonitord door het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Het UWV heeft speciaal voor werkzoekenden met een WW-uitkering het instrument InnovatiePlaatsing gecreëerd waarmee deelnemers met een kansrijke businesscase de gelegenheid krijgen met behoud van uitkering hun toegevoegde waarde in de praktijk te bewijzen

Meer informatie en aanmelden

Het project is een initiatief van de Stichting InnovatieBanen. Werkzoekenden kunnen zich aanmelden met een idee voor hun volgende baan via de website van de stichting. De 100 kandidaten met het meest realistische idee worden kosteloos begeleid bij het realiseren van hun ideale baan.

Aanmelden voor de pilot: innovatiebanen.nl

Vacatureluurs

Vacatureluurs.com is een platform voor werkzoekenden: je vindt er sollicitatietips en sollicitatiehumor maar ook netwerk-events en netwerkorganisaties. Het boek Vacatureluurs lis nu te koop!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie