FAQ – veelgestelde vragen

FAQ – Veelgestelde vragen over Vacatureluurs.com

 

Wie is deze website begonnen en waarom?

Ik heet Emily Harmsen, en ik begon vacatureluurs.com in 2013 omdat ik tijdens mijn eigen zoektocht naar werk veel informatie tegenkwam die de moeite waard is om te delen met andere werkzoekenden. Of dat nu grappige en inspirerende verhalen zijn, nuttige netwerkevents of handige sollicitatietips waar je verder mee komt. Er was nog geen platform waar je terecht kunt voor events van allerlei organisaties, daarom besloot ik zelf een website te maken waar die informatie gedeeld kon worden. De insteek: positiviteit en humor!

 

Vacatureluurs? Watte?

vacatureluurs.com allereerste logoAls werkzoekende zie je veel vacatures voorbijkomen: leuke, minder leuke, grappige, vreemde, ondenkbare en creatieve functies waar je op kan solliciteren. Zeker in deze crisistijd zul je meer solliciteren op vacatures dan je zou willen. Je raakt er vanzelf tureluurs van. Daarom: Vacatureluurs!

 

Op de agenda vind je diverse activiteiten van andere organisaties, heeft Vacatureluurs.com ook offline activiteiten?

Jazeker! Je kunt workshops van Vacatureluurs.com vinden op de agenda en op de pagina vacatureluurs.com/workshops. Wil je een workshop van Vacatureluurs.com voor jouw organisatie of event boeken? Neem dan contact op!

 

Hoe kan ik een event toevoegen aan die geweldige agenda?

Simpel: vul het formulier in op deze pagina: vacatureluurs.com/evenementen en je event wordt zo snel mogelijk geplaatst.

 

Mag ik zelf ook informatie of mijn verhaal delen op Vacatureluurs.com?

Ja hoor! Dat kan anoniem, maar ook onder je eigen naam. Lees wel eerst even onze Disclaimer, en bedenk goed dat wat je schrijft, van toegevoegde waarde moet zijn voor andere vacatuurders. Oftewel: schrijf geen nutteloos zeur-, klaag- of mopperblogje en ZEKER geen teksten die specifieke bedrijven of personen nadelig beschrijven. Zorg ervoor dat áls je over een negatieve situatie schrijft, je de leermomenten duidelijk maakt die jou verder hebben geholpen in je zoektocht. Je zult merken dat positiviteit aanstekelijk werkt!

 

Hoe kan ik contact opnemen?

Dat kan je het beste doen via e-mail: info@vacatureluurs.com. Vacatureluurs vind je ook op diverse social mediakanalen.

 

 

Wat zijn vacatuurders?

girl typingVacatuurders is een verzamelnaam voor alle mensen die zich in de wondere wereld van het solliciteren bevinden: werkzoekenden, baanlozen, bijstandsgerechtigden, Wajongers, iedereen die actief op zoek is naar (ander) werk en

 

Baanloos, bedoel je niet gewoon werkloos?

Neen. Ben je baanloos, dan zit je zoals dat heet in-between-jobs. Je komt er vanzelf achter dat het zoeken naar een nieuwe baan nog meer werk is dan het hébben van een baan! Zoals we zelf zeggen: ‘Op zoek naar een nieuwe uitdaging? De zoektocht IS de uitdaging!’. Tevens is er ook meer werk te vinden dan in banen alleen: vrijwilligerswerk, je eigen bedrijf beginnen, als freelancer aan de slag gaan: verruim je blik en ga vooral op zoek naar wérk, niet zozeer een baan!