Over Vacatureluurs

Over Vacatureluurs.com

Tof dat je even de moeite neemt om te lezen hoe Vacatureluurs.com is ontstaan!
Ik ben Emily Harmsen, de oprichter, hoofdredacteur en eindbaas van Vacatureluurs.com. In 2012 raakte ik baanloos: ik raakte mijn full-time baan kwijt en wist even niet meer waar ik het moest zoeken. Al gauw kwam ik erachter dat werk vinden nog hard werken is. Sollicitatiemanieren zijn veranderd. De kraampjes op de arbeidsmarkt zijn omgewaaid. Netwerken is net werken: meer dan 70% vindt via het netwerk weer werk.

Dat vroeg om een andere aanpak in het vinden van werk, maar waarom vond ik díe informatie nergens terug op al die suffe sollicitatiewebsites? En waarom zijn de officiële websites van de overheid zo’n doolhof? Ik vond dat de informatievoorziening voor werkzoekenden beter kon. Bovendien ik miste een platform waar informatie over netwerkorganisaties te vinden is en oja: veel sollicitatiehumor. Want af en toe moet je kunnen huilen van het lachen (om idiote afwijzingen en sollicitatiemissers). Dat platform werd Vacatureluurs.com, in april 2013 lanceerde ik de eerste versie daarvan. En wat bleek? Ik was niet de enige die er zo over dacht! Anno 2018 zijn er meer dan 12.000 volgers die via social media en de nieuwsbrief op de hoogte blijven van tips, humor en events en schrijven er regelmatig werkzoekenden en professionals blogs en tips.

Ondertussen ben ik geen werkzoekende meer: ik heb een parttime baan bij een leuke werkgever en werk daarnaast als zelfstandig ondernemer. Toch blijf ik verbonden met de kwestie van baanloosheid: ik wil dat werkzoekenden goed geïnformeerd worden, af en toe opgepept en geïnspireerd om verder te gaan in de zoektocht naar werk. Daarom ben ik nog steeds de eindbaas van dit platform. Wat ik merk is dat werkzoekenden ook vooral elkaar inspireren. Door netwerkbijeenkomsten en workshops kun je mensen ontmoeten die je als werknemer misschien niet zou tegenkomen. Het gevoel dat je toch samen in één schuitje zit, dat maakt zo’n zoektocht leuker varen!

Steun Vacatureluurs.com

‘Maar je hoeft als werkzoekende niet te betalen voor deze informatie? Hoe kom je dan aan inkomsten?‘ Die website, die is dan wel gratis voor bezoekers, maar niet voor mij als ondernemer. Er zit ook veel tijd in Vacatureluurs.com. Maar dit is té belangrijk om achter een betaalmuur te plaatsen: Vacatureluurs.com zal dan ook altijd een gratis platform blijven.

Je kunt als bezoeker wel iets terug doen voor de informatie:

  1. Spread the word. Deel pagina’s en events op de website via social media. Help deze informatie verspreiden onder werkzoekenden!
  2. Koop het boek Vacatureluurs. Het staat bol van tips en humor voor werkzoekenden, en dat zeg ik niet alleen maar omdat ik het heb geschreven. Okee, misschien een beetje. Maar het is wel zo! *kuch* getipt in de Margriet *kuch*. In de winkel vind je ook leuke visitekaartjes, ideaal om uit te delen in je netwerkgesprekken!
  3. Schrijf mee: stuur je blog, tips of netwerkevents in en deel ze met duizenden werkzoekenden. Deel je verhaal.
  4. Word lid van de nieuwsbrief. Nog een manier om op de hoogte te blijven van tips, nieuws en humor en een goeie manier om geen enkele prijsvraag te missen (want die zijn er vaak genoeg!)
  5. Geef feedback over de website. Wat kan er beter? Wat vind je fantastisch? Dankzij feedback kan deze website alleen maar beter worden!

 

Alvast bedankt voor het meehelpen!

Met vriendelijke groet,

 

emily-5Emily de Bruijn – Harmsen

Eindbaas Vacatureluurs.com

Twittert veel op @vacatureluurs en @_emilyharmsen