Omgekeerde Banenmarkt

Ruben Spelier bedacht een ‘Omgekeerde Banenmarkt’ voor werkzoekende 50-plussers. Zijn idee won de 1e prijs bij de City Challenges Den Haag. In de 2e helft van 2016 wordt deze omgekeerde banenmarkt georganiseerd. Een goed idee waar meer steden over na kunnen gaan denken, toch?

Het idee om een ‘Omgekeerde banenmarkt’ te organiseren in de strijd tegen werkloosheid onder 50-plussers heeft dinsdag de eerste prijs gewonnen bij de CityChallenges Den Haag. De bedenker, Ruben Spelier, kreeg van zijn idee een cheque t.w.v. 1000 euro van de gemeente Den Haag. De uitreiking van de CityChallenges in de Haagse Hogeschool is onderdeel van de Week van de arbeid.

Den Haag wil deze collegeperiode 2200 werkzoekende 50-plussers van een uitkering naar betaald (part time) werk helpen. Den Haag stelde in maart aan het publiek de vraag om een vernieuwende aanpak te bedenken om werkzoekende 50-plussers aan een baan te helpen. Studenten, ondernemers, inwoners van Den Haag of van andere steden: Iedereen kon zijn idee of oplossing indienen. Er zijn uiteindelijk 69 geheel nieuwe ideeën of succesvolle bestaande ideeën ingezonden.

Omgekeerde banenmarkt
Tijdens de ‘Omgekeerde Banenmarkt’, presenteren de werkzoekende 50-plussers zichzelf per branche aan werkgevers en recruiters.  Volgens Kim Schofaerts, voorzitter van het MKB Den Haag en jurylid CityChallenges is dit voorstel onderscheidend omdat het werkzoekende 50-plussers op een originele en praktische manier positief onder de aandacht brengt van werkgevers. In de tweede helft van 2016 wordt de omgekeerde banenmarkt in Den Haag georganiseerd.

Bron: DenHaag.nl

 

'Zo, vertelt u nu maar eens waarom we bij u zouden moeten gaan werken!'
‘Zo, vertelt u nu maar eens waarom we bij u zouden moeten gaan werken!’

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.