Nieuwe huisstijl voor UWV

uwv-happyHet UWV voert per 1 mei 2014 een volledig nieuwe huisstijl door. Het logo wordt geel en de ronde pijlen draaien een kwartslag zodat het logo meer op een glimlach lijkt. De nieuwe huisstijl sluit daarmee aan bij de wens van het UWV om zich positiever te profileren.

“Deze moeilijke tijden vragen om een positieve aanpak”, zegt Teun de Vries van het Friese ontwerpbureau Teun & Sytze. Hij ontwierp het nieuwe logo. “We hadden in de ontwerpfase ook een variant met ballonnen maar dat was net iets over het randje.”

De glimlach komt niet alleen terug in het nieuwe logo, maar ook in de nieuwe benadering van het UWV. In navolging van supermarktketen Jumbo’s ‘service met een glimlach’ zet het UWV in op ‘smile management’. Nieuwe medewerkers worden hierop gescreend en bestaande medewerkers krijgen een korte cursus.

“Dat is nog best lastig”, legt Femke Veenstra van de Raad van Bestuur uit. “Maar we doen alles voor een positiever beeld. Ik hoor soms dat mensen na een bezoek aan het UWV drie dagen onafgebroken depressief op de bank zitten. Dat is precies niet wat we willen bewerkstelligen.”

De nieuwe huisstijl wordt doorgevoerd op zowel de website als de kantoren van het UWV, waar de muren nog voor de zomer geel worden geverfd. Ook de nieuwe ‘happy work’-app waar Teun & Sytze nog aan werken, wordt volledig in de nieuwe huisstijl opgezet.

Bekijk hier een sneak preview van de nieuwe website van het UWV. Wat vind jij ervan?

4 gedachten over “Nieuwe huisstijl voor UWV”

  1. Deprimerend mannetje, afschuwelijke kleur. Met deze startpagina gaat het niet lukken om de falende dienstverlening te verbergen achter een grote glimlach. Mijn cliënten zijn overwegend negatief over de toegevoegde waarde van UWV. Het zou beter zijn om daarin te investeren. Dat levert tevreden mensen op (ik noem het liever geen cliënten. Er is immers geen keuze) waardoor de gli,lach vanzelf ontstaat.

  2. Beetje vreemd dat het deprimerende mannetje (dat al 3 dagen thuis zit) wordt gebruikt en het logo niet is aangepast op de nieuwe site… ik sluit mij aan bij Joke; grapjassen….

  3. Sorry hoor, maar als je na een bezoekje aan het UWV 3 dagen depressief op de bank zit, is er wellicht meer met je aan de hand dan dat je alleen maar werkzoekend bent. Mensen verwarren het UWV nog steeds met een uitzendbureau of het vroegere Arbeidsburo (jaren ’80 en begin ’90). Dat is niet zo, ze regelen met name de uitkeringen. Wie werken wil/kan, zal echt zelf heel hard moeten (blijven) solliciteren. Het UWV kan je daar niet (voldoende) bij helpen en ik spreek uit ervaring. Bovendien is je eigen (positieve) instelling mede bepalend of je ergens wordt uitgenodigd/aangenomen of niet.

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.