Netwerken

 

Op deze kaart vind je netwerkorganisaties die regelmatig activiteiten voor werkzoekenden organiseren. Op de pagina Netwerkorganisaties voor werkzoekenden vind je het overzicht van organisaties per provincie. Om nieuwe lokale netwerkgroepen in Nederland (en België!) te plaatsen: stuur een mailtje met de gegevens*!

Overzicht van activiteiten vind je op de agenda.


Het vergroten van het netwerk is een must voor iedere werkzoekende: of je zou zzp’er bent of op zoek naar een baan; nieuw werk vind je vaak via je eigen netwerk. Zo’n 70% van vacatures wordt vervuld door het netwerk van (werknemers van) het bedrijf dat een nieuwe werknemer zoekt. Het loont dus, om op zoek te gaan naar nieuwe contacten bij bedrijven die interessante functies voor je kunnen hebben, én om collega-werkzoekenden te ontmoeten die net als jij regelmatig vacatures doorspitten. 2 werkzoekenden hebben meer connecties (en dus ook meer kennis van vacatures!) dan 1.

Benieuwd naar wat voor activiteiten er zoal zijn voor werkzoekenden? Check de agenda voor workshops, netwerkbijeenkomsten, beurzen en overige events. Zelf iets organiseren kan natuurlijk ook; bekijk deze tips en voel je vrij om je nieuwe netwerkgroep aan te melden voor het overzicht!

Netwerken voor werkzoekenden – per provincie

Zelf bijeenkomsten organiseren

Agenda