Motherdock – flexwerken met oppas

Je bent freelancer, zzp’er of werkzoekend en hebt (kleine) kinderen. Thuis werken of solliciteren gaat prima, maar kan na enige tijd saai worden. Buiten de deur werken kan je bovendien nog connecties opleveren ook, maar hoe doe je dat als je kind nog oppas nodig heeft?

Lisa Crawfurd zocht voor haar freelance werkzaamheden een werkplek met oppas. Ze heeft namelijk nog jonge kinderen die niet alleen thuis gelaten kunnen worden en alleen thuis werken wordt na een paar weken ook saai. Haar zoektocht naar een betaalbare flexwerkplek in Rotterdam leverde niets op: flexibele opvang bij een kinderdagverblijf is helemaal niet flexibel en ook nog eens duur. Na een inspirerende ontmoeting tijdens de Citylab Innovatieparade kwam het idee: flexibele werkplekken mét oppas in de buurt voor ouders die graag buiten de deur willen werken. Het idee voor Motherdock was geboren! De locaties waren snel gevonden: STROOP aan de Mathenesserweg en RAAF aan de Maashaven bieden hun ruimtes aan voor dit initiatief. Oppas wordt geregeld door Oppas Madelief. Ondertussen zijn er gesprekken geweest bij het Wijkpaleis in Rotterdam, daar zal Motherdock binnenkort meer nieuws over delen.

Aanmelden voor Motherdock

Interesse in flexwerken met oppas bij Motherdock? Zo werkt het: je meldt je via e-mail of Facebookbericht aan voor één van de beschikbare dagen en voor het aantal uur dat je oppas wilt. Tijdens Motherdock-dagen zijn er activiteiten voor de kinderen, zoals ‘Knuffels tekenen’ op 11 maart bij RAAF.  Bij STROOP zitten de kinderen in dezelfde ruimte als de ouders, maar ze hebben een eigen gedeelte waar ze activiteiten ondernemen.

Voor de ouders wil Motherdock ook meer activiteiten organiseren zoals workshops, netwerkbijeenkomsten of lezingen met een bepaald thema. Ook willen ze ruimte bieden voor werkzoekenden om te netwerken of workshops te volgen, met oppas voor de kinderen. Momenteel worden er ideeën uitgewerkt om hier subsidie voor te krijgen.

Een prachtig initiatief dat hopelijk nog veel meer groeit in Rotterdam én een topvoorbeeld van het creëren van je eigen werk!

Meer informatie:

www.motherdock.com

http://facebook.com/motherdock

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.