Maak je eigen werkzoek-weekplanning

Een cruciaal onderdeel van je Plan van Baanpak, een weekplanning van je werkzoekactiviteiten! Zo houd je niet alleen je sollicitaties goed in de gaten, maar hou je ook nog tijd over voor leuke dingen naast het solliciteren.

Hoe zou zo’n weekplanning eruit kunnen zien? Mirjam en Emily maakten een WWeekagenda:

Maandag – op zoek naar een baandag!

Pak je fiets, de benenwagen of ov-chipkaart en kijk eens rond in je buurt: zijn er bedrijven waar je nog niet heb gecheckt of ze vacatures hebben?
Maak een lijstje van de bedrijven die in de buurt zitten, maar ‘discrimineer’ niet op het soort onderneming.
Thuis onderzoek je wat voor bedrijven het zijn en of ze vacatures hebben. Tip: check ook de nevenvestigingen en hoofdkantoren!
Zijn er voor jou geen passende vacatures? Misschien kan je met de gevonden vacatures wel iemand uit je netwerk blij maken. En die extra beweging, die kan nooit kwaad!

Sollicitatievriend(ins)dag

Vandaag ga je op zoek naar een sollicitatiebuddy: ken je iemand uit je netwerk die ook werk zoekt? Biedt aan om het samen te doen, spreek bijvoorbeeld een vaste dag per week af om samen naar vacatures te zoeken, de cv’s te updaten en brieven te beoordelen:
Maak samen een Plan van Baanpak!
Heb je al een sollicitatiebuddy? Maak eens een facebookevent of LinkedIn-statusupdate waarin je andere werkzoekenden uit je netwerk uitnodigt samen te solliciteren. Gezellig én nuttig!

Doensdag

Op Doensdag hou je je even niet bezig met solliciteren, maar met je vakgebied! ‘Maar ik ben accountmanager, ik kan toch niet zomaar accounts gaan managen?’ Dat je geen betaald werk hebt in een functie, betekent niet dat je je niet bezig kunt houden met je vak.
Volg een cursus. Lees tijdschriften en blogs (of schrijf zelf een artikel!), volg interessante bedrijven door je in te schrijven voor nieuwsbrieven, reageer op statusupdates van bedrijven en in groepsdiscussies met vakgenoten op LinkedIn. Zo laat je zien dat je nog steeds bezig bent met je vak! Toch een interessante vacature tegengekomen? Bewaar ‘m voor morgen…

geDonderdag

Vandaag ga je knallen! Je schrijft een sollicitatiebrief en laat ‘m nakijken door je sollicitatiebuddy. Al gedaan? Je kunt ook een recruiter in jouw vakgebied (voorbeeld: recruiter communicatie) aanspreken op Twitter om te vragen of zij nog tips voor je brief en cv hebben!
Heb je vorige week sollicitaties verstuurd en nog geen reacties ontvangen? Vandaag bel je ook je sollicitaties na! Gebruik hetsollicitatieactiviteitenoverzicht op Vacatureluurs.com om je sollicitaties en reacties bij te houden.

 

Vrijdag: Borrelnood

Je begint de dag met het doorgeven van je sollicitatieactiviteiten op werk.nl. Geen leuk klusje, wel noodzakelijk! Is de website weer eens onbereikbaar? Plan het doorgeven van sollicitatieactiviteiten daarom 2 keer in de week in: zo is de kans op tijdig doorgeven het grootst.
Nodig vandaag andere vacatuurders uit voor een borrel of lunch bij jou thuis om ervaringen uit te wisselen en je netwerk te vergroten. Bring your own booze, uiteraard…

 

WWeekend

Na een #zoektwerkweek vol sollicitatie- en netwerkactiviteiten mag je dit weekend lekker uitrusten. Je hebt tenslotte hard gewerkt aan het vinden van een nieuwe baan!
Kan je toch niet stilzitten? Doe dat ene klusje in huis dat je al maanden geleden had moeten doen, of ruim je keuken eens op. Een opgeruimd huis geeft een opgeruimd gevoel!

 

 

1 reactie op “Maak je eigen werkzoek-weekplanning”

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.