Loopbaanworkshops, yes!

Trouwe lezers en volgers weten het al lang: Vacatureluurs deelt regelmatig leuke loopbaanworkshops en netwerkevents via de website en op social media. Waarom? Omdat Loopbaanworkshops ‘de pan uit regeren’, als je het mij vraagt. Nee, je vindt er meestal niet direct vacatures en nee, je zult er meestal niet enthousiast begroet worden door werkgevers die droombanen in je gezicht wapperen. Waarom zou je dan nog naar een loopbaanworkshop of netwerkevent gaan? NRC Next vond het een onderwerp om over te schrijven, daarom werd er woensdag 17 februari een artikel over gepubliceerd, te lezen in de krant en online.

Loopbaan Lounge als voorbeeld

Dinsdag 9 februari vond de tweede Loopbaan Lounge plaats, een event georganiseerd door Projectbureau 014 in de bibliotheek in Rotterdam. Een event met sprekers, ruimte voor ontmoeting en aansluitend een nuttige workshop. Eerder al vertelde ik dat ik uitgenodigd was om een praatje te houden op dit event. Leek me leuk, want Projectbureau 014 staat garant voor een gezellig event, mede dankzij de superenthousiaste oprichter Michel Jansen (probeer maar eens nee te zeggen als hij vraagt of je eens op zijn events aanwezig wil zijn, I dare you!).

Het artikel in NRC Next bleek niet alleen een verslag van het event te bevatten, maar ook tips van mij, ex-werkzoekende Rita Oliveira en Michel Jansen. Het werd een soort ode aan de loopbaanworkshop, getiteld ‘In een honderdste van een seconde kan alles anders zijn’ (online onder te titel Hoe een loopbaanworkshop je aan een baan kan helpen). Mooi, want dit soort events kunnen werkzoekenden echt verder helpen in de zoektocht naar werk. Niet alleen door te (leren) netwerken, maar ook om eens met collega-werkzoekenden te praten en sollicitatievaardigheden te trainen. En let’s face it: netwerkevents zijn een stuk leuker om af te vinken op je verplichte sollicitatie-activiteiten lijstje dan wéér zo’n suffe brief schrijven…

Ben je op zoek naar loopbaanworkshops of netwerkevents? Op vacatureluurs.com/agenda vind je netwerkevents, carrièrebeurzen, sollicitatieworkshops en inloopspreekuren voor werkzoekenden (en allerlei andere activiteiten die werkzoekenden kunnen .

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.