Kerstpakket voor werkzoekenden

Na afloop van het sollicitatiegesprek neem je plaats in een volle metro. Je ziet mensen met grote glimmende dozen en tassen zitten; het is december en de kerstpakketten zijn uitgedeeld. Collega’s discussiëren druk met elkaar; wat zou er in zitten? ‘Italiaanse hapjes en een popcornmaker, hoorde ik van Gerda,’ zegt de een. ‘Oh dat is beter dan het kerstpakket van vorig jaar, die broodbakmachine heeft iedereen ondertussen al verkocht!’

Hoe graag jij een broodbakmachine zou willen ontvangen van een werkgever, vertel je de dames maar niet. Je sollicitatiegesprek ging goed, maar of je de baan krijgt weet je nog niet. Geen kerstpakket voor jou dit jaar… 

Toen Mirjam haar baan kwijt raakte, vroeg zij zich af: “Voor allerlei ‘life events’ bestaan er cadeaupakketten. Van je pensioensverzekeraar krijg je een mooi mapje als je 65 wordt en als je een kind krijgt, krijg je een ‘blije doos’. Maar wat krijg je als je je baan verliest? Bij zo’n ingrijpende verandering hoort ook een cadeaupakket!

Als kersverse vacatuurder krijg je een stortvloed van emoties over je heen, je moet ineens gaan zwemmen in een oceaan die je niet kent. Hoe fijn zou het zijn als je in de eerste week wat support zou krijgen. Ding dong! Een bezorger overhandigt je een grote kartonnen doos met een strik eromheen. Je pakt de doos uit, wat er in zit bezorgt een glimlach op je gezicht…”

Kerstpakket voor werkzoekenden

Waarom is er eigenlijk nog geen kerstpakket of ‘blije doos’ voor werkzoekenden? Een leuk cadeaupakket, vol met blij-makende items én concrete tips waar je als werkzoekende mee aan de slag kunt: Mirjam en ik denken dat dat precies is waar je behoefte aan hebt als je baanloos raakt.

Natuurlijk is dit lastig om te organiseren: werkzoekenden hebben nu eenmaal geen gemeenschappelijke werkgever die een dergelijk pakket zou kunnen samenstellen. Wel zou het UWV of de gemeenten kunnen overwegen om uitkeringsgerechtigden een eindejaarspresentje te overhandigen (hint: we weten nog wel een boek dat ze cadeau kunnen doen). Maar dan zijn nog lang niet alle werkzoekenden voorzien, niet iedereen heeft immers een uitkering. Bovendien zijn uitkeringsinstanties en gemeenten niet erg geneigd om iets ‘cadeau’ te doen aan uitkeringsgerechtigden: er moet geen extra stimulans zijn om in de uitkering te blijven hangen. Terwijl het juiste kerst-  of cadeaupakket juist tools en inspiratie kan bevatten om met frisse moed weer door te gaan.

Daarom heeft Vacatureluurs.com een Kerstpakket voor Werkzoekenden samengesteld. Een pakket dat niet-werkzoekenden cadeau kunnen doen aan een baanloze vacatuurder in hun omgeving. Een pakket dat je als werkzoekende graag zou willen ontvangen! Je kunt een Kerstpakket voor Werkzoekenden bestellen via de webshop van Vacatureluurs.com.

 … En jij kunt een Kerstpakket winnen! Dankzij sponsoring van CGMV  en KKEC kunnen we twee super-de-luxe kerstpakketten inclusief ‘Eindejaarsbonus’) aan twee werkzoekenden weggeven! Het Kerstpakket bevat onder andere het boek ‘Vacatureluurs’, 2 vrijkaarten voor de theatershow ‘Stop met solliciteren, ga werken!’ van Ralph Kolen en écht leuke, nuttige en lekkere producten van onder andere KKEC.

Alle nominaties zijn binnen, je kunt geen nieuwe nominatie meer insturen. In week 49 wordt er met de winnaars van het pakket contact opgenomen, in week 50 wordt het kerstpakket thuisbezorgd.

 

2 gedachten over “Kerstpakket voor werkzoekenden”

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.