Ik word graag ontslagen uit mijn huidige functie

Ik heb een nieuwe functie. Eentje waar ik hard moet werken en veel collega’s om mij heen heb. Al hebben we allemaal onze eigen taken, verantwoordelijkheden en  doelen, het voelt alsof we als een team werken. Toch zou ik graag ontslagen worden uit mijn huidige functie. En mijn collega’s ook.

Sinds mijn nieuwe functie als werkzoekende verbaast het mij hoeveel fijne en leuke collega-werkzoekenden ik wel niet heb. De functieomschrijving die we delen, levert een sterke band op. Misschien is dit wel het sterkste netwerk dat ik ooit gehad heb! Ga maar na, al deze mensen zijn ieder op hun manier bezig om te zorgen dat ze ontslagen worden uit deze functie van werkzoekende. Dan moet het toch raar lopen wil het niet lukken, zo veel kennis, kracht en motivatie bij elkaar om elkaar te helpen, te adviseren en te motiveren.

Concurrenten op de arbeidsmarkt

Je zou denken dat werkzoekenden elkaars concurrenten zijn op de arbeidsmarkt. Gek genoeg voelt dat toch niet zo. Sterker zelfs, het is een enorm netwerk dat elkaar helpt. Waarom zou ik als ik een leuke functie zie en ga solliciteren niet meteen een collega-werkzoekende tippen? Wat zegt u? Niet handig omdat mijn eigen kans dan verkleind wordt? Nou daar geloof ik dus niet zo in: iedere sollicitant is een unieke sollicitant en als er toch al tientallen (zo niet honderden) reacties zijn, zou ik dan bang moeten zijn dat die ene sollicitant vanuit mijn eigen netwerk mij de das omdoet? Nee, dan was hij of zij gewoon beter geschikt voor die functie en heb ik het vertrouwen dat deze persoon aan mij denkt als er zich een andere kans voordoet. Wat zou het sterk zijn als het op deze manier nog zou lukken ook, ik geloof daar toch echt in.

Iedere sollicitatie is er één

Natuurlijk ben ik druk in mijn huidige functie als werkzoekende: het kost een paar uur per dag om vacatures te vinden, brieven te schrijven en mijn cv aan te passen. Nee, ik heb geen standaard motivatie klaarliggen. Omdat ik er keihard werk van maak om een baan te vinden. Iedere sollicitatie gaat bij mij pas weg als ik mijn nieuwe motivatie voor de zoveelste keer heb bekeken en waar mogelijk toch nog even krachtiger heb gemaakt. Ik geloof niet in gelikte zinnen en (over-)getraind gedrag. Het is iedere keer een gemeende en zuiver voor die ene vacature geschreven motivatie. En ja, als ik een leuke vacature zie dan deel ik die met mijn collega-werkzoekende(n). Waarom niet? Zij zouden hetzelfde doen voor mij!

Kom maar op huidige collega’s, laten we gauw elkaars exen worden!

Diny

 

Dit artikel werd eerder gepubliceerd op LinkedIn

 

Zoek je collega’s in je werkzoektocht? Op vacatureluurs.com/agenda vind je activiteiten van diverse organisaties in Nederland!

Gast

Op Vacatureluurs.com kan je (anoniem) je verhaal of anekdote plaatsen, zodat je identiteit geheim blijft voor (potentiele) werkgevers. Wil jij ook een artikel (anoniem) plaatsen op de website? Mail dan naar info@vacatureluurs.com!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie