Ik hád u een prachtige sollicitatiebrief kunnen sturen…

Geachte mevrouw De Vries,
prachtige-sollicitatiebriefMet grote belangstelling las ik de vacaturetekst voor de functie van communicatieadviseur bij uw bedrijf. Ik raakte direct enthousiast: wat sluit dit goed aan bij mijn wensen en ervaring! Ik had u een prachtige sollicitatiebrief kunnen schrijven.

Ik had u bijvoorbeeld kunnen vertellen welke ervaring ik heb op het gebied van eenduidige interne communicatie in de non-profitsector en hoe gedreven ik hierin ben. Of ik had u voorbeelden kunnen sturen van teksten die ik in het verleden schreef, die wat concreter illustreren wat ik voor uw organisatie kan doen.

In mijn brief had ik verder kunnen aanstippen dat ik graag georganiseerd en projectmatig te werk ga en kunnen verwijzen naar mijn cv, waarin u had kunnen lezen dat ik daarnaast ook nog eens bekend ben met diverse ontwerpprogramma’s en contentmanagementsystemen. En wellicht had u dan gedacht: verrek, die moeten we hebben.

Als u mij dan had uitgenodigd, dan had ik dit alles ook nog eens uitvoerig kunnen toelichten in een persoonlijk gesprek… was het niet zo dat de functie al weken vervuld is, maar de vacature dus nog steeds online staat.

Met vriendelijke groet,
Mirjam

3 gedachten over “Ik hád u een prachtige sollicitatiebrief kunnen sturen…”

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.