Ik hád u een prachtige sollicitatiebrief kunnen sturen…

Geachte mevrouw De Vries,
prachtige-sollicitatiebriefMet grote belangstelling las ik de vacaturetekst voor de functie van communicatieadviseur bij uw bedrijf. Ik raakte direct enthousiast: wat sluit dit goed aan bij mijn wensen en ervaring! Ik had u een prachtige sollicitatiebrief kunnen schrijven.

Ik had u bijvoorbeeld kunnen vertellen welke ervaring ik heb op het gebied van eenduidige interne communicatie in de non-profitsector en hoe gedreven ik hierin ben. Of ik had u voorbeelden kunnen sturen van teksten die ik in het verleden schreef, die wat concreter illustreren wat ik voor uw organisatie kan doen.

In mijn brief had ik verder kunnen aanstippen dat ik graag georganiseerd en projectmatig te werk ga en kunnen verwijzen naar mijn cv, waarin u had kunnen lezen dat ik daarnaast ook nog eens bekend ben met diverse ontwerpprogramma’s en contentmanagementsystemen. En wellicht had u dan gedacht: verrek, die moeten we hebben.

Als u mij dan had uitgenodigd, dan had ik dit alles ook nog eens uitvoerig kunnen toelichten in een persoonlijk gesprek… was het niet zo dat de functie al weken vervuld is, maar de vacature dus nog steeds online staat.

Met vriendelijke groet,
Mirjam

Gast

Op Vacatureluurs.com kan je (anoniem) je verhaal of anekdote plaatsen, zodat je identiteit geheim blijft voor (potentiele) werkgevers. Wil jij ook een artikel (anoniem) plaatsen op de website? Mail dan naar info@vacatureluurs.com!

Dit vind je misschien ook leuk...

3 reacties

  1. Dorothee schreef:

    Volgens mij moet het zijn ‘WARE het niet dat de vacture nog steeds online staat’!

  2. Thomas schreef:

    @Dorothee ; volgens mij wordt het woord vacture niet zo geschreven, maar moet het zijn vacature.

Geef een reactie