Het Grote Sollicitatiewerkboek

Het Grote Sollicitatiewerkboek van Aaltje Vincent is een handleiding voor werkzoekenden die zich (opnieuw) willen profileren op de arbeidsmarkt. Op de achterkant een korte omschrijving:

Solliciteren anno nu is een strijd op topniveau die u met vele anderen aangaat. Sollicitatiegoeroe Aaltje Vincent begeleidt u tijdens dit proces aan de hand van theorie, checklists, praktijkvoorbeelden, de social media (LinkedIn, Twitter en Facebook), valkuilen en tips uit haar jarenlange ervaring. Zij neemt u stap-voor-stap mee in praktische invuloefeningen en opdrachten zodat u het werkt vindt dat bij u past. Het werkboek wordt daarmee een uniek en persoonlijk docent, voor nu en de rest van uw werkende leven.

het grote sollicitatiewerkboek - reviewToen ik het boek in ontvangst nam verbaasde ik me over het formaat: 160 pagina’s, aan afmeting van ongeveer 20×25 centimer voor een werkboek zou ik niet ‘groot’ noemen. Maar misschien is het formaat bewust klein gehouden, het boek ligt wel lekker in de hand en is niet zwaar. Bonuspunt: de pagina’s zijn door middel van ringband aan elkaar verbonden. Dat leest lekker!

Het boek bevat onder andere hoofdstukken over het cv, solliciteren met social media en het sollicitatiegesprek maar begint met een korte handleiding; uitleg over de gebruikte icoontjes in de tekst, en wat de bedoeling is van de opdrachten. Helder. Mocht het wat schools lijken: het is dan ook de bedoeling dat je de tips van Aaltje direct toepast door de oefeningen te maken.

Door het hoofdstuk ‘Arbeidsmarktklaar’ te lezen en de bijbehorende opdrachten te maken, werd me duidelijk waarom je dit werkboek toch echt groot(s) kunt noemen: het zijn geen makkelijke opgaves. Aaltje weet je goed te dwingen écht na te denken over wat jouw waarde is op de arbeidsmarkt. En dan niet op een zweverige manier, maar lekker praktisch. Wat mij betreft wordt het doorspitten van Het Grote Sollicitatiewerkboek een geldige sollicitatieactiviteit voor het UWV.

Voor de doorgewinterde sollicitant die alláng zijn/haar cv heeft aangepakt en op social media de juiste acties onderneemt is er ook nog wat te leren. Het hoofdstuk ‘Netwerken nu en voor de rest van je werkleven’ biedt ook tips om contact te maken (en houden) en barricades te doorbreken.

Wat vind ik er dus van? Ja, topboek! Net als ‘Werk vinden met social media’ goed geschreven, het biedt heldere tips en praktische oplossingen. Het Grote Sollicitatiewerkboek bewijst maar weer dat Aaltje Vincent dé sollicitatiegoeroe is van Nederland.

 

Je kunt Het Grote Sollicitatiewerkboek kopen bij onder andere Managementboek.nl en Bol.com.

 

winactie-vacatureluursVan Aaltje Vincent heb ik een exemplaar van Het Grote Sollicitatiewerkboek  gekregen om weg te geven aan een van de lezers van Vacatureluurs.com! Wil jij dit boek winnen? Of ken je iemand die je er blij mee zou kunnen maken?

Nomineer jezelf/hem/haar door vóór 12 september 2014 een mailtje te sturen naar winnen@vacatureluurs.com met jouw/zijn/haar naam en adres* én waarom je vindt dat jij/hij/zij dit boek verdient .

De winnaar heeft bericht gekregen.

1 reactie op “Het Grote Sollicitatiewerkboek”

  1. Pingback: Masterclass Werk Vinden met Social Media - Vacatureluurs.com

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.