Het Grote 50+ Werkboek

Ruim 200.000 50-plussers zitten in de ww. Reden voor Anne-Marije Buckens, Judith Spruit en Donald Suidman om Het Grote 50+ Werkboek te schrijven: ‘Zo kom je weer aan het werk’ is de ondertitel. Ik kreeg van uitgeverij BigBusiness Publishers (bedankt!) een exemplaar, ik wil mijn mening over dit boek én het exemplaar graag delen!

 

Het boek ziet er gelikt uit: veel foto’s, veel inspirerende teksten en ook opdrachten om zelf te doen. met korte artikelen, afwisselende onderwerpen en veel beeldmateriaal is het een aantrekkelijk boek om zomaar even te lezen: een tijdschrift in boek-vorm.

In Het Grote 50+ werkboek staan niet alleen tips om jezelf als 50plusser op de arbeidsmarkt te profileren, er staan ook ervaringsverhalen in van ondernemers en tips voor werkgevers en overheid om de vooroordelen die er zijn over 50-plussers te ontkrachten. Het hele boek is gericht op Het Nieuwe Solliciteren: zoek geen baan, zoek wérk. Een insteek waar ik het helemaal mee eens ben.

Waarschijnlijk zullen 50-plussers die al wat langer actief zijn in sollicitatieland en op social media dit boek zien als een bevestiging van hoe goed ze al bezig zijn. Voor nieuwe werkzoekenden zal dit boek veel inzichten bieden in de veranderingen op het gebied van solliciteren: eindeloos brieven schrijven is out, solliciteren met social media is in.

het-grote-50-plus-werkboekHet Grote 50+ Werkboek, Anne-Marije Buckens, Judith Spruit en Donald Suidman, BigBusiness Publishers, 2015. Verkrijgbaar via Bol.com en de boekhandel.

 

 

 

 

 

4 gedachten over “Het Grote 50+ Werkboek”

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.