Wegwijs naar Werk

Datum & Tijd
05/11/2019
10:00 - 12:00

Aanmelden: http://www.dedomijnen.nl/educatie/cursus/wegwijs-naar-werk-2/ Eventwebsite
Kosten voor dit event: gratis

Locatie
Bibliotheek Geleen, Herenhof 1 Geleen

Details

Wat is Wegwijs naar Werk?

Wanneer u op zoek bent naar uw volgende baan, verandert er veel in uw leven. Daar kunt u wel wat hulp bij gebruiken, of misschien helpt u juist graag anderen. De Wegwijs naar werk bijeenkomsten hebben als onderwerp: uw zoektocht naar werk en alles dat daar mee te maken heeft. U vindt er herkenning, inspiratie en praktische tips. Met wisselende onderwerpen, ervaringen van andere deelnemers en natuurlijk een gastvrije ontvangst met (gratis) koffie, thee en iets lekkers.

Onze eigen(wijze) kijk op solliciteren

Solliciteren is iets geworden dat u (weer) moet leren. Wat is het grootste verschil tussen toen en nu? Toen zocht u een bij uw achtergrond passende vacature, stuurde u uw sollicitatiebrief en (standaard) cv en dat herhaalde u totdat dit een gesprek en een baan als resultaat had.

Nu moet u als werkzoekende zelf de regie pakken en u afvragen wat u goed kunt. Wat is uw meerwaarde voor een organisatie en hoe kunt u dit aan de juiste persoon in die organisatie kunt vertellen? Aan u de uitdaging om alert te zijn op deze kansen!

Vragen waar u nu als werkzoekende tegenaan loopt zijn bijvoorbeeld: wat moet u doen met LinkedIn, Twitter en Facebook? Of met Pinterest? En wanneer is uw cv ‘goed’ volgens de nieuwe spelregels?

Met zo veel informatie kost het veel tijd om uit te zoeken hoe en waar u het beste kunt solliciteren. Tijd die, met een steeds korter durende WW-uitkering en (dreigende) bijstandsuitkering, erg kostbaar is. Tijd die wij u graag besparen zodat u aan de slag kunt met wat u moet doen: solliciteren!

De reactie van een oud-deelnemer: “Mede door deze bijeenkomsten ben ik beter naar mijzelf gaan kijken en heb op andere manieren naar werk gezocht! Niet naar wat ik altijd gedaan heb, maar naar waar naar mijn idee in de toekomst werk in zit/komt.”

Data 2016

Elke 1e dinsdag van de maand (m.u.v. augustus en september) van 10.00 – 12.00 uur. De bijeenkomst is beurtelings in Sittard of Geleen.
8 november: Bibliotheek Geleen
6 december: Bibliotheek Ligne 

Deelnemen is gratis!

Meer informatie: educatie@dedomijnen.nl of telefonisch via: 046- 7600160 / 0610765313

Categorieën


Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.