Jobless

Datum & Tijd
29/10/2015
13:00 - 16:00

Aanmelden: http://www.cgmv.nl/agenda/536/jobless-cgmv-jongeren Eventwebsite
Kosten voor dit event: gratis

Locatie
VIAA (voorgeen GH), Grasdorperstraat 2 Zwolle

Details

Je opleiding afgerond en nu aan het werk. Hoe pak je dat aan?

Tijdens ons gratis Jobless event op donderdagmiddag 29 oktober in Zwolle willen we je helpen je zekerder te maken om stappen te zetten op de arbeidsmarkt. Want dat is soms best spannend, en het valt zeker niet mee als je al wat langer bezig bent een baan te vinden.

Hoe we dat gaan aanpakken?
We hebben diverse deskundigen voor je geregeld die je handvatten geven in die zoektocht naar werk.

Tegenwoordig worden vacatures steeds vaker ingevuld door mond tot mond reclame. Een vriendin weet dat ze bij bedrijf x nog iemand zoeken, tipt jou, waarop jij actie onderneemt en langs gaat of een sollicitatiebrief of -mail stuurt. Wees je ervan bewust dat je een merk bent, en leer vanmiddag tijdens de workshop ‘Jij als merk’ hoe je jezelf verkopen kan. Of kies voor de workshop ‘Do’s & dont’s bij netwerken’ en leer wat je vooral wel en niet moet doen.

Uiteraard zijn er nog heel veel bedrijven die wel via recruiters personeel zoeken. Hoe interessant is het dan voor jou om te weten waar die recruiter, die persoon aan de andere kant van de tafel, op let? Deze tips & tricks kun je verwachten tijdens de workshop ‘Door de ogen van de recruiter’.

Sociale media is niet meer weg te denken. Leer vanmiddag hoe je, je goed kunt presenteren tijdens zo’n online sollicitatie. Want reken maar dat een potentieel werkgever je naam even Googled om alvast wat vooronderzoek te doen. Laat daarom je cv-checken en een nieuweprofielfoto maken voor je Linkedin profiel.

Misschien ben je al wat langer werkzoekend en heeft je zelfvertrouwen een flinke deuk opgelopen. Zit er nu werkelijk niemand op je te wachten? Je doet zo je best. Je brengt het bij God, en toch… Het kan een worsteling zijn; de maatschappij zegt dat je bent wat je doet, maar hoe kun je daarboven plaatsen dat God zegt dat je bent wie je bent in Hem? Tijdens de workshop De kracht van Zijn liefde willen we daar dieper op ingaan.

Klik hier om het volledige programma te downloaden.

Kom en neem anderen mee, want we willen jongeren inspireren en motiveren in hun soms moeizame zoektocht naar werk.

Jobless

Wanneer? donderdag 29 oktober 2015
Hoe laat? 13.00 uur – 16.00 uur (13.30 uur officiële opening)
Waar? VIAA (voorheen GH), Grasdorperstraat 2 in Zwolle (slechts 10 minuutjes wandelen van het station)

Categorieën