Symposium - een bijstand die bijstaat

Een bijstand die bijstaat

Enkele maanden geleden schreef ik het artikel  dat werd opgepikt door Rotterdams tijdschrift Vers Beton (onder de titel ‘Tegenprestatie is pure lulkoek’). Naar aanleiding van dit artikel vroeg ik wethouder Struijvenberg om een interview: wellicht wilde hij wel dieper op dit onderwerp ingaan. Ja hoor: een uitnodiging voor een afspraak op het stadhuis was gemaakt en ik mocht een follow-up artikel schrijven voor Vers Beton over dit onderwerp. Het interview is sinds deze week te lezen op Vers Beton.

Direct na publicatie van dit tweede artikel werd ik gewezen op een zeer interessant symposium dat binnenkort in Rotterdam plaats zal vinden.Voor het Wetenschappelijk Instituut schreef Jochem Westert over dit onderwerp een boek, getiteld ‘Met opgeheven hoofd; naar een bijstand die bijstaat’. Hij presenteert zijn boek op het symposium ‘Een bijstand die bijstaat’ op 18 april in Rotterdam, de stad die de twijfelachtige eer heeft de meeste bijstandsgerechtigden te huisvesten.

Tweede Kamerlid Carola Schouten (ChristenUnie) en Maarten Struijvenberg (wethouder Leefbaar Rotterdam) gaan tijdens het symposium het debat met elkaar aan over rechten en plichten in de bijstand.

Ik ben erg benieuwd naar het proefschrift en het debat, daarom ben ik erbij op 18 april. Via Twitter zal ik verslag doen: volg je @vacatureluurs al?

 

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.