cv-tips voor de Young Professional

Weinig ervaring, toch een cv met inhoud? Cv-tips voor de Young Professional:

Als young professional kan het lastig zijn om je plekje te veroveren op de arbeidsmarkt. Wie heeft er niet al een afwijzing terug gekregen onder het mom van ‘te weinig ervaring’? Wat kun je op je cv zetten als je nog niet veel ervaring hebt? Vanuit míjn ervaring hier vier tips op een rijtje. Hopelijk doe je inspiratie op om nét weer anders met jouw cv aan de slag te gaan!

Meer ervaring dan je denkt.

De ervaring die je hebt hoeft niet te bestaan uit jaren werkervaring, maak jezelf niet klein. Op verschillende plekken in je leven leer je werknemersvaardigheden aan die je in je cv naar voren kunt laten komen. Denk hierbij aan ervaringen tijdens je studie,  in je (sport)team en in je bijbaan. Maar ook kun je specifieke vakken, je scriptie en vooral; wat je daarvan hebt geleerd naar voren laten komen. Ook vrijwillige werkzaamheden, klusjes en opdrachten (binnen je studie of juist op andere plekken) kunnen relevant zijn! Echt te weinig ervaring? Bedenk dan hoe je in de komende maanden relevante werkervaring kan opdoen. Bij InvestInTalent vind je bijvoorbeeld de beter betaalde werkervaringsplekken. Ook hoorde ik van iemand een originele tip: deel tegoedbonnen uit aan potentiele werkgevers met de tekst: voor één hele dag inzetbaar als werknemer. Dit heeft meerdere functies: je trekt op een leuke manier aandacht, een werkgever leert jou meer kennen dan met een brief en het is jouw moment om te kijken wat jij van het bedrijf vindt en ervaring met relevante werkzaamheden op te doen.

Indruk

Het is niet alleen nodig om deze bronnen van ervaring op te noemen, ook is het goed om ze kort en bondig uitleggen. Je kunt veel sturen in de indruk die je daarmee maakt. Door in termen als ‘verantwoordelijkheden’ en ‘succes’ te spreken, vormt de recruiter binnen korte tijd impliciet een bepaald beeld van je. Vergeet ook niet kort te benoemen wat je ergens mee bereikt hebt. Als je als hobby ‘hardlopen’ hebt staan, roept dit bij mij bijvoorbeeld de associatie ‘sportief’ op. Als er bij staat aan welke loopevenementen je hebt deelgenomen, roept dit bij mij de associatie ‘doorzettingsvermogen’ op. Dit effect kun je bewust inzetten.

 

Aanpassen aan functie

Zorg dat je zowel de werkzaamheden als de vaardigheden en eigenschappen die je in je cv zet relateert aan de functie. Uit de vacature en uit de jouw idee van de functie kun je die werkzaamheden, vaardigheden en eigenschappen halen die relevant zijn. Dit betekent dus dat je elke keer je cv een beetje aanpast aan de functie waarop je solliciteert. Ik zeg bewust ‘een beetje’: de valkuil is hier dat je de vaardigheden uit een vacature copy-paste. Blijf jezelf en wees eerlijk. Het heeft geen zin om je anders voor te doen dan je bent, want dan val je tijdens een gesprek wel door de mand. Maar je kunt wel selectief zijn in wat je van je ‘ware ik’ laat zien. Voor vacature A leg je de nadruk op deze kwaliteit en voor vacature B op een andere.

 

Jouw voordeel

Maak gebruik van jouw kracht als young professional. Doordat dat het je bijvoorbeeld ontbreekt aan veel ervaring, ben je flexibeler in het zoeken en vinden van nieuwe oplossingen voor vraagstukken waar je in je werk tegenaan loopt. Een ander voorbeeld van jouw voordeel is dat je waarschijnlijk meer op de hoogte bent van de know how van social media die bij het solliciteren van nu komen kijken. Zo kun je op je cv een link zetten naar jouw online profiel, bijvoorbeeld je Linked-in of een link naar een online portfolio van jouw werk. Zorg in ieder geval dat er naast een persoonlijk profiel ook een professioneel profiel van jou online te vinden is. Je weet bijna zeker dat de recruiter je online op gaat zoeken, op deze manier beslis je zelf welke indruk je maakt op professioneel gebied. Andere sterke punten die horen bij jou als young professional kun je in de lay-out terug laten komen. Je kunt absoluut spelen met kleur en vormgeving, zo spring je eruit. Check bij anderen welke uitstraling je oproept met de lay-out en of dat past bij jou en de functie.
Succes met het sleutelen aan jouw cv!  Mocht je ook benieuwd zijn welke vragen je kan verwachten als je vervolgens op gesprek gaat? Hier staan 4 veelgestelde sollicitatievragen en hoe je je erop kan voorbereiden. Wil je in een kleine groep je brief en cv checken, het sollicitatiegesprek oefenen en tips rond het solliciteren uitwisselen? Volg dan een sollicitatietraining bij Yep!

 

Maaike Matulewicz

YEP Trainingen

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.