Creatief solliciteren: Menno zet zichzelf op de kaart!

Menno Spiekerman is een beetje van de kaart; de ansichtkaart. Hij zoekt al enige tijd werk, en heeft gekozen om creatief solliciteren in te zetten: hij profileert zichzelf bij bedrijven door middel van verspreiding van ansichtkaarten in zijn omgeving! Een leuke manier om jezelf een beetje ‘op de kaart’ te zetten als werkzoekende office manager/management assistent.

menno zoekt een nieuwe baan ansichtkaart

Menno is een zeer actieve werkzoekende die zijn zoektocht als een project behandelt: iedere week plaatst hij updates van zijn sollicitatieactiviteiten én publicaties op zijn website www.mennozoekteennieuwebaan.nl.

Naast werk zoeken en zijn eigen website bijhouden, schrijft hij ook artikelen voor Secretaressenet.nl, en is hij in samenwerking met WerkenFM bezig aan het boekje ‘Hoe word ik werkzoekende?’. Het voorwoord van dit boekje zal worden geschreven door Minister Lodewijk Asscher van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Door zijn activiteiten overzichtelijk op zijn website te plaatsen laat Menno ook aan potentiële werkgevers zien, waar zijn kwaliteiten liggen.

Hebben zijn acties al wat opgeleverd? Verspreiding gebeurde o.a. door de kaarten op te sturen naar bedrijven die hij had gevonden door het raadplegen van de ondernemersgids van de regio waar hij woont. Creatief! Je kunt veel (leuke) reacties lezen op zijn website. Dit heeft een kennismakingsgesprek opgeleverd, maar helaas nog geen baan.

Ondanks vele sollicitaties (en afwijzingen) houdt Menno de moed erin: hij heeft zichzelf als doel gesteld om in september/oktober weer een baan te hebben. Met zo’n positieve insteek en actieve (en creatieve) werkzoektocht gaat hem dat vast lukken!

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.