Creatief solliciteren – Hanneke Loermans: ‘Marketing Me’

Zoals jullie weten liggen de banen op dit moment niet bepaald voor het oprapen (understatement van het jaar), dus moest ik iets anders bedenken….. En weet je wat, als de banen niet naar mij komen, ga ik toch gewoon naar de banen? Zo is mijn persoonlijke Facebook sollicitatiepagina ontstaan: Geen half werk meer voortaan, ik neem Hanneke aan!Neem Hanneke aan facebook

Het is een soort dagboek geworden van mijn zoektocht naar een uitdagende baan. Elke week post ik artikelen, quotes, rake uitspraken en beeldmateriaal die betrekking hebben op mijn banenjacht. Als Marketing- en Communicatieadviseur is het gelukkig geen ‘ver-van-mijn-bed-show’…

Deze week in de bonus:hanneke loermans albert heijn kaartje

 

Voordat ik werkzoekende werd, was ik fulltime werkzaam als Marketing Coördinator. En hoewel zonder baan zitten niet fijn is, biedt het ook kansen en nieuwe inzichten. Het klinkt misschien raar, maar ik geniet erg van de vrije tijd die ik nu heb. Ik kan ‘s ochtends gaan sporten, hoef de boodschappen niet te doen op zaterdag  in een té drukke supermarkt, heb tijd om eens rustig een bakkie te doen met vrienden, en als het mooi weer is ben ik de eerste die met een goed boek in de tuin zit!

Ook kijk ik meer om me heen, wat gebeurt er eigenlijk allemaal om mij heen? Ik heb aandacht voor de tuin die weer in bloei komt, kan genieten van een fietstochtje naar de stad of een praatje met de buuf. Zaken waar ik voorheen weinig tijd voor had (of mezelf de tijd niet gunde).

Het geeft me rust en ruimte in mijn hoofd. Ruimte om na te kunnen denken wat ik nu écht belangrijk vind bij het vinden van een nieuwe baan. Zit ik nog op het juiste spoor of moet ik even bijsturen? Ik ben erachter gekomen dat ik me graag wil verdiepen in Online Marketing en Social Media. En via mijn netwerk ben ik in contact gekomen met Frankwatching waar ik binnenkort een training Social Media Strategie ga volgen. Daar kan ik me enorm op verheugen!

Probeer het van de zonnige kant te bekijken dat je op dit moment meer vrije tijd hebt dan je misschien zou willen. Linksom, rechtsom of rechtdoor, altijd komt alles goed!

Hanneke Loermans

 • Ook niet geheel vervelend; ik heb mijn zolder opgeruimd en voor ruim 250 euro aan spullen verkocht op marktplaats. Elk nadeel heb z’n voordeel ;-)
 • En een zeer prettig bijkomend voordeel; ik heb geen Marketing Manager met een tekort aan leidinggevende skills en empatisch vermogen in mijn nek hijgen die elke dag op applaus en bloemen wacht ;)

 

Vacatureluurs

Vacatureluurs.com is een platform voor werkzoekenden: je vindt er sollicitatietips en sollicitatiehumor maar ook netwerk-events en netwerkorganisaties. Het boek Vacatureluurs lis nu te koop!

Dit vind je misschien ook leuk...

5 reacties

 1. Gerard Mulder schreef:

  Valt geen spelt tussen te krijgen! Nuchter blijven bekijken helpt scherp te blijven!

 2. Anuscka schreef:

  Hanneke, top!!! Als het dan niks (meer) wordt met marketing kun je altijd nog (blog)schrijfster worden…. ;-)

 3. Arno schreef:

  Hanneke, top dat je zo lekker positief blijft. Geniet van elke dag en de mooie dingen en leuke mensen om je heen.

 4. Seb schreef:

  Mooie blog, goed om positief te blijven!

 5. Ryan de Kleijn schreef:

  Je hebt zeker schrijftalent, dus je kan altijd nog een andere richting op gaan. Succes met je zoektocht naar een leuke baan.

Geef een reactie