Cursussen en trainingen volgen in je vakgebied

Cursussen en trainingen – blijf jezelf ontwikkelen tijdens baanloosheid

Cursussen
“…Voor ETF’s wordt de flat yield berekend uit de gemiddelde couponuitkering van de onderliggende obligaties, rekening houdend met de weging van de betreffende obligaties in de ETF. Snap je?”
“… ik wilde eigenlijk alleen weten hoe ik mijn budget voor komende maand bereken, Jeannet.”

Cursussen volgen als je zonder baan zit? Je kunt je baanloze periode goed gebruiken om je te verdiepen in (nieuwe) kennis en vaardigheden; om een gat op je cv te dichten, je kennis op jouw vakgebied te verbreden/verdiepen, of juist nieuwe skills te leren waarmee je cv er interessanter uit gaat zien. Een cursus of training kan ook een manier zijn om te ontdekken of een functie in een ander vakgebied iets voor je is. Maar het kan ook gewoon zijn dat je iets nieuws wilt leren puur vanwege interesse of een passie.

Oriëntatie op cursussen en trainingen: ga naar de bibliotheek!

Om je te oriënteren op cursussen en trainingen in je vakgebied kun je ook gebruik maken van de vele mogelijkheden die de bibliotheek biedt: je kunt gratis boeken en vakbladen inkijken, en voor een schijntje mag je ze zelfs mee naar huis nemen. Bovendien zijn er veel bibliotheken die goedkope abonnementen aanbieden voor mensen met een (bijstands)uitkering of een minimuminkomen.

Tip: ben je ouder dan 50 en op zoek naar werk? Mogelijk kom je in aanmerking voor de scholingsvoucher van maximaal €1000,-! Lees hier de informatie over de scholingsvoucher van UWV.

In het onderstaande zoekveld kun je in de database van Springest (met meer dan 35.000 opleidingen, cursussen en trainingen) op zoek gaan naar interessante cursussen en trainingen in jouw regio en vakgebied:

Vind een cursus of training in jouw vakgebied: vul hier je zoekterm in. In samenwerking met Springest

Heb je een training afgerond? Je kunt een certificaat toevoegen aan je LinkedInprofiel! Aaltje Vincent legt in dit artikel uit hoe je dat kunt doen.

Online cursussen – MOOCs (Massive Open Online Courses)

Er bestaan ook MOOCs (Massive Open Online Courses) die voor iedereen toegankelijk zijn, vaak is er niet eens een vooropleiding nodig. Als je nieuwsgierig bent naar theorieën en technieken buiten je eigen vakgebied, is zo’n MOOC aan te raden. Als je een cursus aan je cv wilt toevoegen heb je wel wat zelfdiscipline nodig om de cursus af te maken.

Bekijk hier het overzicht van MOOCs

Loopbaancursussen & sollicitatietraining

Zoek je een loopbaancursus of sollicitatietraining? Het is goed om te weten dat je sollicitatieskills ook kunt verbeteren. Leer betere sollicitatiebrieven schrijven en zelfverzekerder overkomen op een sollicitatiegesprek. Ook sollicitatietrainingen vind je bij Springest.

Sollicitatieworkshops van Vacatureluurs.com vind je op vacatureluurs.com/workshops.

6 gedachten over “Cursussen en trainingen volgen in je vakgebied”

Reacties zijn gesloten.