Baan in Beeld Carrière Event Midden-Nederland

baan-in-beeld-carrierebeurs-28-meiWorkshops, leuke sprekers en lekkere hapjes werden beloofd op het Baan in Beeld Carrière Event Midden-Nederland. Genoeg reden voor Mirjam en mij om op 28 mei een kijkje te nemen bij dit event in Bunschoten-Spakenburg!

We werden in de Westerkerk verwelkomd met een oranje loper, een welkomstdrankje en een vrolijke Janine Rouvoet, een van de directeuren van Baan in Beeld. De kerk stond vol mensen, zo te zien kenden velen elkaar al: er werd druk gebabbeld met elkaar.

Kansen en mogelijkheden in de regio

baan-in-beeld-carrierebeurs-28-mei-2Het event werd geopend door W!llem Gunneman, die de eerste spreker, Mark Niesink, introduceerde. Mark is manager van 4 Randstad-vestigingen in de regio. Hij sprak over veranderingen op de arbeidsmarkt, de gevolgen van de vergrijzing en flexwerken, en specifiek over mogelijkheden in de regio. Voor veel werkzoekenden interessante informatie, mogelijk biedt een nieuw vakgebied meer kansen op een baan. Ook vertelde hij dat het in deze veranderende arbeidsmarkt heel belangrijk is jezelf te blijven ontwikkelen. Door middel van een kort filmpje (‘Worden wie je bent’) werd getoond dat Randstad je hierbij van dienst wil zijn.

Wat voor hulp Randstad biedt, dát werd niet verteld in het filmpje. Daarom stelde ik die vraag aan Mark toen hij daar de mogelijkheid voor gaf. ‘Randstad biedt persoonlijkheidstesten aan op de website. Ook kun je een adviesgesprek aanvragen met een van onze specialisten.’ Wisten we niet Mark, bedankt voor deze info!

 

De eerste indruk bij een sollicitatie

baan-in-beeld-carrierebeurs-28-mei-eerste-indrukIngrid Nagel (een van de directeuren van Baan in Beeld) hield een korte, maar krachtige workshop over de 1e indruk bij een sollicitatie. Ik dacht nog ‘hoe gaat ze in vredesnaam 100 mensen tegelijk een workshop geven’, maar het lukte haar om met een korte zang-oefening de hele zaal mee te krijgen. Knap! Wat ze met de oefening wilde overdragen: ‘Jij bepaalt met welke emotie je een gesprek in gaat!’.

Ik zag veel blije gezichten, en met een winnaarsmentaliteit stapten de deelnemers de zaal uit voor een drankje en een stuk Spakenburgs Hart (zo lekker!).

Leuk om mee te maken!

In de pauze vroeg ik een van de deelnemers hoe ze van dit event hadden gehoord: ‘via het cursusgroepje van de training die we bij het UWV hebben gevolgd. Na de training zijn we in contact gebleven en spreken we nog regelmatig af, zodoende hoorde ik van hetCarrière Event. Leuk om mee te maken!’ Een andere deelnemer vond het ook een leuk event, ondanks dat ze niet in de regio woont maar in Nieuwegein op zoek is naar werk.

De 2e helft van de pauze werd besteed aan een heuse prijsuitreiking, waarmee deelnemers kans maakten op leuke prijzen die de sponsors van de Carrière Event ter beschikking hadden gesteld.

Netwerken werkt

baan-in-beeld-carrierebeurs-28-mei-netwerken‘Netwerken is informatie delen’ zegt Janine Rouvoet. Met de illustratie die Aaltje Vincent heeft gemaakt over de loopbaan van de vacature, toont ze aan dat het belangrijk is om vacatures dicht bij je te zoeken. Ook moet je je netwerk duidelijk maken dat je op zoek bent naar een specifieke functie. Zeg niet ‘ik ben werkzoekend’, zeg ‘ik ben secretaresse en beschikbaar voor een baan’.

 

Het Baan in Beeld Carrière Event was een leuk event voor werkzoekenden. Leuke workshops en de informatie over de arbeidsmarkt in de regio was zeker interessant voor een ieder die kansen zoekt! Bedankt Baan in Beeld voor de uitnodiging!

www.baaninbeeld.com

 

Laat een reactie achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.