Affiniteit

Iedereen die een baan zoekt is in vacatures de vraag om ‘affiniteit met…’ wel tegengekomen. Een fijne vraag, waarmee je in een sollicitatiebrief je ambitie en hartstocht kwijt kan. De vacature is je immers niet voor niets opgevallen. De inhoud spreekt je aan en je wilt de baan graag!

Enige tijd na het verzenden van je motivatie komt de domper: afgewezen. De reden? ‘In onze selectie telde onder andere de affiniteit met…’ Wat is dat nu? Heb je je passie niet genoeg benadrukt? Of heb je de betekenis van affiniteit al die tijd niet begrepen? Maar eens snel naar Vandale.nl!

En zie daar: “af·fi·ni·teit (de; v; meervoud: affiniteiten) 1 verwantschap in geestelijk opzicht: affiniteit hebben met”

affiniteit kwaliteiten cv

Maar dat had je toch juist zo mooi beschreven? Of zou er binnen HR-afdelingen met affiniteit dan toch ervaring worden bedoeld? Of een direct aansluitende vooropleiding? Stiekem?

Als werkzoekende moet je steeds alert zijn om geen lege termen te gebruiken in je CV en brieven. Dat wordt helaas lastig gemaakt wanneer vacatureteksten wel regelmatig vol staan met deze zogenaamde buzzwords. Of beschikken selectiecommissies over magische geestelijke verwantschapsmeters?

Vast niet. Dikwijls wordt immers nog gevraagd om gedreven professionals voor ambitieuze organisaties. Met affiniteiten, als het even kan!

Ties

Schreeuwt wel eens wat, maar houdt het liever genuanceerd. Is graag op de hoogte van actualiteiten. Bekijkt zaken met een positieve blik, maar kan ook cynisch uit de hoek komen. Luistert veel muziek en kijkt graag naar films en series. Je mag hem ’s nachts wakker maken voor een ritje op een snelle motor of een spannende pot van basketbalploeg de Los Angeles Lakers.

You may also like...

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.