4 Tips voor je open sollicitatie

Met zo weinig vacatures en zo veel werkzoekenden, zal je niet snel denken aan het versturen van een open sollicitatie. Toch kan een open sollicitatie, mits goed uitgevoerd, je een grote kans geven op een gesprek bij het bedrijf waar jij graag wil werken. 4 tips voor je open sollicitatie:

 

Tip 1 – Maak van je open sollicitatie geen koude acquisitie

Dé tip voor je open sollicitatie: zorg dat het bedrijf JOU kent, voordat je solliciteert. Zorg er voor dat je weet aan wie je de open sollicitatie moet richten: niets zo onbenullig als een brief die begint met ‘Geachte heer/mevrouw,’, je hebt dan bovendien ook nog kans dat je sollicitatie bij de verkeerde persoon terecht komt. Maak contact met medewerkers van het bedrijf  via LinkedIn, Twitter of netwerkborrels. Het voordeel hiervan is, dat ze kennis met je kunnen maken voordat je solliciteert: iedere goede indruk die je maakt vóórdat je solliciteert, telt dubbel mee tijdens een sollicitatieprocedure.

Tip 2 – Stuur een gerichte sollicitatiebrief

Ik las ooit eens een open sollicitatiebrief die begon met ‘Je weet het maar nooit, daarom stuur ik u deze brief!‘. Oef… Hoe komt dit over op een werkgever? Alsof jij als werkzoekende solliciteert op alles wat los en vast zit, alsof je alleen maar solliciteert omdat het moet (vanwege je uitkering of je financiële situatie). Richt je sollicitatiebrief aan de juiste contactpersoon (dus, eerst onderzoeken wie dat is!), en laat niet merken dat je wanhopig op zoek bent. Je stuurt niet voor niets een open sollicitatiebrief aan dít bedrijf, maak dan ook duidelijk waarom ze jou zo ontzettend hard nodig hebben.

Tip 3 – Vertel duidelijk welke functie jij kunt vervullen in het bedrijf

‘Ik ben een echte spin in het web, een alleskunner, overal inzetbaar, ik ben de ‘fun’ in iedere functie!

Nee, dat ben je niet. Zo’n vage alleskunners-omschrijving is voor een werkgever erg onduidelijk: hij heeft over een maand iemand nodig op de financiële administratie, daar willen ze geen spin in het web: daar willen ze een expert. Kan een werkgever je gebruiken als volwaardige medewerker of weet je van ‘alles’ maar een beetje? Met zo’n vage omschrijving maak je bovendien kans dat ze je bellen met de vraag of je voor een functie als [functie waar je echt never nooit niet gelukkig van wordt] wilt solliciteren: je pakt immers toch alles aan wat je aangeboden wordt? Niet? Oh, waarom zet je dat dan wel in je sollicitatiebrief?

Maak het werkgevers en jezelf makkelijker, en omschrijf jezelf als de ideale [vul hier jouw functienaam in]. Het bedrijf heeft zo’n functie, of ze hebben het niet. Zij kunnen je met een duidelijke functienaam ook beter feedback geven op je sollicitatie: ‘Sorry, wij hebben helaas geen vacature voor een accountant. Maar bij Bedrijf X zijn ze aan het uitbreiden, probeer het daar eens!’* Probeer ook uit te zoeken welke naam jouw functie heeft in het bedrijf, wellicht verschilt dat van de naam die jouw functie in andere bedrijven heeft. Wat natuurlijk wel kan, is aantonen dat je naast [functienaam]  ook nog eens gespecialiseerd bent in [noem superrelevante kennis die jij in kunt zetten in je functie]. Je bent dan misschien geen spin in het web, door jou aan te nemen hebben ze wel twee vliegen in één klap te pakken. Dus.

Tip 4 – Hopen op een baan mag, maar wees gelukkig met goede feedback

Je hebt de e-mail verstuurd, nu is het afwachten: hebben ze ruimte voor je? Hopen mag, maar van een open sollicitatie moet je niet teveel verwachten: tenslotte zijn er geen vacatures bekend, het is voor jou een schot in het donker. Het is ook verstandig om een reactie te vragen als je deze binnen een week nog niet ontvangen hebt, net als bij een gewone sollicitatie. Waar je wel meer kans op hebt, is op goede feedback op je sollicitatie. Als er geen vacatures zijn, is de stroom sollicitatiebrieven ook minder groot en kan de recruiter of werkgever je misschien betere, persoonlijke feedback geven op je sollicitatie. Ook dit is winst: iedere feedback kun je meenemen in een volgende sollicitatie!

Durf jij het aan, een open sollicitatie?

 

*Dit is wel een erg overdreven positieve afwijzing, maar het is dan ook een hint voor werkgevers en recuiters: geef goede feedback en als het kan ook vacaturetips aan sollicitanten. Al kun je ze niet helpen aan een baan, wellicht heb je netwerktips!

Vacatureluurs

Vacatureluurs.com is een platform voor werkzoekenden: je vindt er sollicitatietips en sollicitatiehumor maar ook netwerk-events en netwerkorganisaties. Het boek Vacatureluurs lis nu te koop!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie