4 tips om vacatures te vinden op Twitter (zonder account)

Twitter is bij uitstek geschikt om vacatures te vinden en om te netwerken met (potentiële) collega’s en relevante bedrijven. ‘Maar ik wil niet nóg een social mediakanaal bij hoeven houden.’ is een veelgehoord excuus om géén Twitteraccount aan te maken. Ook zijn er mensen die al wel een account hebben, maar nog niet weten wat ze dan precies moeten dóen met dat account. Daarom:

4 tips om vacatures te vinden op Twitter (zonder account)

Tip 1: Op Twitter zoeken zonder een account

Twitter-homepage2Je hoeft geen account te hebben om te kunnen zoeken op Twitter, al lijkt de homepage van Twitter die suggestie wel te wekken: je wordt gelijk gevraagd in te loggen of een account aan te maken. Niet nodig, en makkelijk te omzeilen: je klikt op de homepage de tweet aan die onder de welkomsttekst verschijnt (iedere halve minuut een nieuwe tweet) en je bent ‘in’ Twitter. Op de volgende pagina zie je de betreffende tweet, rechtsbovenin vind je het zoekveld waarmee je zoektocht kan beginnen.twitter-statusupdate

Tip 2:  Tweets vinden met hashtags

Vacatures vinden op Twitter gaat het makkelijkst met behulp van hashtags (#) . Zoek je vacatures in communicatie, regio Amersfoort bijvoorbeeld, dan tik je in het zoekveld #vacature #communicatie #Amersfoort. Je vindt dan alle tweets met die precieze hashtags (let dus op je spelling). Check ook de resultaten als je bepaalde hashtags vervangt of weglaat, dus #communicatie #Amersfoort, of #vacature #033 #communicatie.

Heb je wel een Twitteraccount? Je kunt je zoekopdracht opslaan om een volgende keer direct nieuwe resultaten te krijgen met deze zoekopdracht.twitter-zoekopdracht

Tip 3: Interessante personen vinden op Twitter

twitter-zoekopdracht-tweepsJe hoeft zelf geen berichten te plaatsen op Twitter om interessante personen en bedrijven te vinden op Twitter. Ook kun je zonder account de tweets lezen van Twittergebruikers. In het zoekveld tik je (dit keer zonder hashtags!) de naam in van de persoon of het bedrijf waar je naar op zoek bent. je ziet direct onder je getypte tekst al suggesties terwijl je typt, misschien zit je persoon daarbij? Zo niet, klik dan op ‘alle personen zoeken met [zoekwoord], en Twitter laat je alle resultaten zien.

Heb je wel een account? Kijk dan ook eens naar de lijst met personen die Twitter aan je voorstelt; daar zitten accounts bij die jouw favoriete account ook volgen, of die op basis van de tekst in de bio jou misschien kunnen aanspreken. Loop regelmatig dat lijstje eens na en ontdek zo nieuwe vacaturebronnnen, potentiële collega’s en werkgevers!

Tip 4: Toch een account aanmaken.

Ondanks dat je zonder account dus ook heel goed vacatures kunt vinden op Twitter, is het toch aan te raden een account te maken. Niet alleen kun je er zoekopdrachten mee opslaan, je kunt ook lijsten maken met favoriete tweeps & bedrijven en tweets in je favorieten zetten (om ze later nog eens te bekijken). Dit alles zonder ook maar enig bericht zelf te hoeven plaatsen op Twitter. Dan ben je maar asociaal op dit sociale medium… ;)

Extra tip, met dank aan Petra: op Twiba.nl kun je vacaturetweets vinden op Twitter. Je kunt je zoekopdracht niet opslaan, maar wel de pagina met de resultaten van je zoekopdracht in je favorieten zetten. Iedere week checken = iedere week nieuwe resultaten!

Boekentips:

Twitter Werkt – Fiona Stoop

Twitter jezelf naar een baan – Natasja Oosterloo

Vacatureluurs

Vacatureluurs.com is een platform voor werkzoekenden: je vindt er sollicitatietips en sollicitatiehumor maar ook netwerk-events en netwerkorganisaties. Het boek Vacatureluurs lis nu te koop!

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een reactie