24 februari: Banendag op Twitter

Twitter organiseert op 24 februari 2015 voor het eerst een Europese banendag. In Nederland werken UWV en Monsterboard mee met de organisatie van dit (online) event. Met de hashtag #JouwBaan vind je diverse activiteiten en presentaties om Twitter in te zetten voor de zoektocht naar je nieuwe baan. Daarnaast worden ook vacatures van talloze deelnemende organisaties gedeeld via #JouwBaan.

Waarom Twitter dit doet? Op hun blog leggen ze het uit:

Werkgelegenheid is een veel besproken onderwerp op Twitter. Niet voor niets was de hashtag #vacature in 2014 met stip de meest trending hashtag van het jaar. Bedrijven en recruiters deelden massaal hun openstaande vacatures op het real-time platform. Alleen al tijdens de maand januari zijn er maar liefst 7 miljoen Tweets over ‘jobs’ gedeeld op Twitter wereldwijd. Twitter is dan ook uitgegroeid tot een waardevolle online bron van werkgelegenheid waarbij ‘het nieuwe solliciteren’ veelvuldig wordt toegepast. Om werkzoekenden en werkgevers hierbij zo optimaal mogelijk te faciliteren, organiseert Twitter een Europese Twitter banendag op 24 februari aanstaande.

@Vacatureluurs deelt mee – Profileer jezelf!

24 februari is dus een mooie gelegenheid om vacatures te spotten op Twitter! @Vacatureluurs zal die dag (voor één keer) vacatures retweeten en zoveel mogelijk werkzoekenden helpen profileren. Gebruik hiervoor niet alleen de hashtag #JouwBaan, zet ook #zoektwerk in je tweet en een link naar je LinkedInprofiel (of cv-website als je die hebt).

Meer weten over vacatures vinden op Twitter?

Twitter-banendag:

Laat een reactie achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.